Det nye FujiFilm X-Pro 3

Sådan ser det nye FujiFilm X-Pro 3 ud i farven Duratect Black.

© Jeppe Vestergaard Jensen

Vores første indtryk af det nye Fujifilm X-Pro 3

Fujifilm har netop lanceret deres nye kamera, X-Pro 3. Vi har haft det i hænderne, og her er vores umiddelbare indtryk efter en dag med kameraet i Nice.

23. oktober 2019 af Jeppe Vestergaard

Fujifilm har netop lanceret deres nye kamera, X-Pro 3. Det er et moderne systemkamera tilsat et drys nostalgi. 

Digital FOTO har været i Nice, Frankrig, og haft kameraet i hænderne. Find ud af hvad vi syntes efter en dags brug lige her. 

X-Pro 3 er guf til gadefotografen

En kvinde med sin hund i Nice

FujiFIlm X-Pro 3 er oplagt til fotografen, der elsker at skyde gadefotografi. Kameraet er nemt at håndtere og vækker ikke opsigt i gadebilledet.

© Jeppe Vestergaard Jensen

Det nye Fujifilm X-Pro 3 henvender sig primært til gadefotografen. Det er et flot og velbygget kamera, der ikke vækker opsigt i gadebilledet.

Derudover har det et simpelt design, hvor der fx kun er tre knapper og et lille joystick på bagsiden. Idéen er, at du ikke skal blive distraheret af alle mulige indstillinger, når du først er begyndt at fotografere.

Du skal dog ikke lade dig snyde af det minimalistiske udtryk: Der er nemlig masser af mulighed for selv at justere indstillinger, så du får mest muligt ud af X-Pro 3'eren.

Endelig har kameraet titanium bund- og topstykke, som er af god kvalitet. Kameraet fås i tre farver, hvor de to dyrere modeller er Duratect Black og Silver, som er særligt slidstærke. Den sidste farve er sort.

> Læs også: Skal du vælge systemkamera eller spejlrefleks?

Den lille ekstraskærm viser "filmtype"

Fujifilm X-Pro 3 har et helt særligt skærmsystem. 

© Fujifilm

Mest i øjnefaldende er Fujifilm X-Pro 3s bagplade, hvor LCD-skærmen er gemt væk. Det vil sige, at du i stedet ser en mindre skærm, der kan vise to forskellige ting:

Den lille skærm kan enten vise dine simple indstillinger som lukkertid, ISO og blænde, men den kan også indstilles til at give kameraet et retro-udseende.

Den lille skærm kan nemlig vise, hvilken type af film, du har valgt at skyde med. Der er naturligvis ikke fysisk film i systemkameraet, men du kan indstille det til at simulere Fujifilms klassiske film-typer, som den dekorativt viser på bagskærmen.

Filmtypen er ikke kun til pynt, men har også indflydelse på dine billeder. Vi testede forskellige typer af film, hvor de fx forstærker farverne i billedet eller gav blødere skygger. 

Umiddelbart er der ikke den store forskel på "filmtyperne", og det har ingen betydning, hvis du skyder i raw.

Fujifilm X-Pro 3 tvinger dig til at kigge i søgeren

Fujifilm X-Pro 3 har også en almindelig lcd-skærm, men den skal klappes ud, før du kan bruge den som søger eller til visning af billeder.

Umiddelbart er det lidt besværligt, hvis man fx plejer at se sine skud igennem på lcd-skærmen. Efter ganske kort tid vænner man sig dog hurtigt til at se billederne i søgeren i stedet.

Langsomt begynder man også at glæde sig over, at man er tvunget til at kigge i kameraets søger i stedet for at kigge på en lcd-skærm. Det giver følelsen af at arbejde med et klassisk kamera.

Netop dette er i følge FujifIlm hele fidusen med X-Pro 3. Det er et nyt og moderne kamera, der også rummer nostalgien fra tidligere tiders kameraer.

> Få de bedste tips til gadefotos her

En ung mand sidder ved stranden i Nice

Kameraet giver umiddelbart flotte farver og kontraster i billederne. Selv dette billede direkte fra kameraet står flot i farverne.

© Jeppe Vestergaard Jensen

Du skal vænne dig til kameraet

Da vi fik det nye Fujifilm X-Pro 3 i hænderne, tog det os et stykke tid, før vi helt havde vænnet os til kameraet.

Fujifilm X-Pro 3 har en såkaldt hybrid søger. Det betyder, at du kan vælge at se dit motiv digitalt eller naturligt gennem glasset i søgeren.

Den optiske søger fungerer rigtig fint, hvis du sætter et 16 mm objektiv på kameraet, da udsnittet i søgeren er det samme, som i dit billede.

Sætter du derimod et 35 mm objektiv på kameraet, bliver den optiske søger en anelse forvirrende, da du får en ramme i søgeren, som viser det snævre udsnit, 35 mm giver. Problemet løses dog nemt ved at skifte til den elektroniske søger, som tilpasser udsnittet til objektivet.

Kameraet har en APS-C-sensor på 26 mio. pixels. ISO starter på 160 og går op til 12800.

Endelig kan kameraet skyde 4K-video med 30 billeder i sekundet. Der er dog ikke de store muligheder for udgange til evt. ekstra monitor eller lyd.

Fujifilm X-Pro 3 i sort kan købes fra sidst i november. De to dyrere modeller er tilgængelige fra december.

Prisen på kameraerne bliver henholdsvis 14.999 kroner og 16.499 kr.

En dreng klatrer på en mur

Fujifilm X-Pro 3s APS-C-sensor på 26 mio. pixels håndterer teksturer og detaljer ganske fint.

© Jeppe Vestergaard Jensen

Herunder kan du se Fujifilms præsentationsvideo af kameraet:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...