Mand med manipuleret mund
© Shutterstock

3 sjove tips til Elements

I redigeringsprogrammet Photoshop Elements har du utallige muligheder for at redigere billeder. Nogle af redskaberne er dog helt særlige. Vi har fundet de sjoveste her.

4. marts 2020 af Jeppe Vestergaard Jensen

Photoshop Elements er et godt redigeringsprogram, der med klassiske værktøjer nemt kan justere dine billeder, så de står knivskarpt.

Programmet rummer dog også en lang række redskaber, som kan gøre dine billeder sjove og mere spændende.

>Se vores store grundkursus til Photoshop Elements lige her!

1. Åben dit motivs øjne

Et portræt er typisk flottest, hvis personen har åbne øjne. Er det ikke tilfældet, kan Photoshop Elements åbne personens øjne.

Vælg Enhance og Open Closed Eyes.... Her kan du vælge et eksisterende testbillede. Vi anbefaler, at du finder et billede, hvor samme person har åbne øjne. Det gør du ved at klikke på Computer og derefter finde dit billede.

Programmet analyserer automatisk billedet og indsætter øjnene på øjenlågene i det billede, hvor personen har lukkede øjne. 

2. Få din model til at smile stort

Vil du manipulere med et ansigt, enten for sjov eller for at rette op på skønhedsfejl, kan Elements også klare det.

Klik på Enhance og Adjust Facial Features.... Herefter kan du ændre på dit motivs ansigt. Du kan fx gøre smilet større.

> Læs også: Her er alt du skal vide om Photoshop Elements.

En kvinde smiler med en forstørret mund.

Her er smilet forstørret i Photoshop Elements.

© Shutterstock // Digital FOTO

3. Skriv spændende tekst på dine invitationer

Når du laver invitationer eller andre projekter, giver Elements dig mulighed for at skrive tekst på dit foto.

Programmet har et særligt tekstværktøj, hvor du selv former linjen, teksten skal stå på. Vælg Horizontal Type Tool i menuen til venstre i programmet.

I tekstmenuen skal du vælge ikonet, hvor bogstavet T har en linje under sig. Ikonet hedder Text on Custom Path Tool.

Nu tegner du en streg, som teksten skal stå på. Når linjen er tegnet, klikker du på fluebenet. Nu fører du musen ind på linjen, så kommer der et tegn frem, der aktiverer linjen, så du kan skrive på den. Klik på linjen og skriv din tekst.

> Læs også: De bedste gratis programmer til fotoredigering.

Photoshop Elements

Her har vi brugt Text on Custom Path Tool til at tegne en linje, som følger bjergryggen. Derefter har vi indsat tekst på linjen.

© Shutterstock // Digital FOTO

Få yderligere 15 tips til Elements i Digital FOTO

I Digital FOTO nr. 4/2020 giver vi dig endnu flere tips til Photoshop Elements. Her får du blandt andet tips til, hvordan du optimerer programmets indstillinger, så det arbejder bedst muligt på din computer.

Derudover får du også en guide til, hvordan du endelig får fuldstændig styr på manuel fokus. Endelig har vi selvfølgelig også nyheder, anmeldelser, interviews og meget mere.

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs det nye blad med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de ni seneste blade af Digital FOTO.

Du får naturligvis også adgang til Fordelszonen med det samme. Fordelszonen er Digital FOTOs online univers, der er fyldt med videokurser, guider, presets, actions og meget mere.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...