Før/efter billede af vulkan på Island

Luminars polarizing filter giver dig mulighed for at ændre lyssætningen i dine billeder efter, du har taget billedet.

© Shutterstock

6 fede effekter du nemt kan lave i Luminar 3

Fotoredigering kan være en tidskrævende affære, men Luminar 3 gør det hele nemmere med kun nogle få klik på musen.

26. april 2020 af Christian Trant

1. Polarizing filter

Hvis du har taget det næsten perfekte billede, men det bliver ødelagt af en lidt tåget hvid himmel, så kan Luminars polarizing filter give dig en mere dynamisk himmel i efterredigeringen. 

Du vælger selv i hvor høj grad, at himlen skal gøres mere mørkeblå gennem et trække-værktøj, hvor du har styringen over hvor kontrastfuld, du ønsker resultatet skal være. 

2. Sun rays

Du skal stå på det helt rette sted - på det helt rette tidspunkt - hvis solens stråler skal være meget markante i dit billede. Det er med andre ord en svær øvelse. 

Derfor er Luminars Sun ray-filter genialt, da det giver dig muligheden for at indsætte fine lysstråler i billedredigeringen.  

> Læs også: Det vigtigste du som fotograf skal vide om komposition

Smukke solstråler skærer sig igennem træerne.

Sun ray-effekten giver dig muligheden for at lade Luminar vælge det bedste udtryk til billedet, men hvis du ikke er tilfreds med det, så kan du også selv tage styringen.

© Shutterstock

3. High Key

Denne effekt er nem at bruge og særligt velegnet til portrætter, da filteret skaber lyse billeder med stærke kontraster. Det kan være med til at optegne nogle af de konturer, som dit billede i udgangspunktet ikke viste.

Effekten optegner hurtigt kontraster tydeligt, så de steder, der glider sammen, fremstår mere adskilte.

4. Golden hour

Dette filter giver dig muligheden for at forstærke de bløde, gyldne toner i dine billeder af den gyldne time. Effekten kan du styre i et trække-værktøj, hvor du kan skrue op og ned for de orange-røde nuancer. 

Filteret er særligt godt til billeder af solnedgange, hvor solen er gået ned bag horisonten, men hvor den stadig maler skyerne orange. 

> Læs også: 5 tips der giver dig flottere billeder af solnedgangen

Golden hour-effekten giver dig mulighed for at fotografere endnu længere efter, at solen er gået ned. Skyd dine billeder, når de svageste antegninger af sollys er tilbage. Effekten skal nok gøre sit arbejde i efterredigeringen.  

5. Orton-effekt

Denne effekt mixer både bløde og skarpe detaljer i billedet med det formål at skabe et mere drømmende udtryk. Skruer du helt op for effekten, så vil billedet nærme sig det udtryk, som vi kender fra animationsfilm.

> Læs også: 3 tricks til at fotografere i tågen

6. Fog

Dette filter giver dig muligheden for at indsætte tåge i dine billeder. Du kan vælge mellem lys og mørk tåge, og du vælger også om tågen skal ligge langs jorden eller placeres i himmelhøjde.

Tåget granskov.

Vælg mængden af tåge, og hvor den skal placeres, for at skabe et mere eventyrligt udtryk i dine billeder.

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...