Photoshop giver helt nye muligheder i redigeringen af dine billeder. Her kan du blandt andet gøre billeder skarpere eller fjerne uønskede elementer på dine fotos.

© Shutterstock

En introduktion til Photoshop: Det skal du vide om billedbehandlingsprogrammet

Billedbehandlingsprogrammet Photoshop er mere end 30 år gammelt, men det bruges stadig af mere end 10 millioner mennesker på verdensplan – og det er i særdeleshed også relevant for dig som fotoentusiast.

Photoshop bliver brugt af rigtig mange mennesker, og det er med god grund. 

Billedbehandlingsprogrammet formår nemlig at forny sig selv hele tiden, og det gør, at programmet stadig er yderst relevant den dag i dag.

> Læs også: Her er de bedste billedredigerings-apps til mobilen

Hvad kan du bruge Photoshop til? 

Siden 1990, hvor den første udgave af Photoshop så dagens lys, er der sket en del.

Billedbehandlingsprogrammet er gået fra at være et redskab til kun de professionelle fotografer til at være for alle, der gerne vil have mulighed for at redigere deres billeder.

Photoshop fungerer i dag både til hobbyfotografen såvel som den professionelle, da programmet er opbygget sådan, at det bliver mere komplekst alt efter, hvor meget tid du bruger på billedredigering.

Kompleksiteten stiger altså gradvist, når du lærer at bruge nye funktioner i programmet. Photoshop matcher på den måde dine behov, uanset om du er begynder eller øvet.

Photoshop er både relevant for dig, der vil fjerne den finger, som har sneget sig ind foran optikken, men det er i særdeleshed også relevant for den øvede fotograf, som vil korrigere i sine billeder af eksempelvis nordlyset.

Solens lys bryder gennem træernes bevoksning.

Photoshop giver dig muligheden for at gøre elementer skarpere såsom lyssætningen. Forsøg selv at redigere i solens stråler, og se hvordan dine billeder bliver skarpere.

© Shutterstock

Hvad koster Photoshop?

Du abonnerer på Photoshop, hvilket gør, at du kan frasige dig tjenesten i perioder, hvor du ikke bruger den.

Du kan abonnere på Photoshop alene for 186,25 kroner om måneder, hvis du abonnerer i et år, men for 92,50 kroner om måneden kan du abonnere på den såkaldte Fotografi-plan, som er billigere, og hvor du også får Lightroom med.

Photoshop fungerer både til Windows og Mac, og programmet er udformet, så det kan arbejde tæt sammen med andre af Adobes programmer; fx InDesign og Illustrator.

> Læs meget mere om Photoshop lige her

Mange af de overvejelser der skaber en vellykket eksponering ligger inden, du tager selve billedet, men med Photoshop har du også mulighed for at redigere og efterbehandle dine billeder. 

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...