Adobe Photoshop 2021

Den seneste opdatering af Photoshop byder på mange automatisererede løsninger.

© Adobe

Stærk opdatering af Photoshop med intelligente løsninger

Adobe har i dag opdateret Photoshop med en lang række interessante nyskabelser, der skal gøre billedbehandlingen nemmere og sjovere. Her kan du se de vigtigste nyheder i Photoshop 2021.

Med Adobes store opdatering af Photoshop til version 2021 er der flere nye tiltag, end vi har set længe. Mange af nyhederne trækker på brugen af kunstig intelligens, der hos Adobe er drevet af teknologien Adobe Sensei. 

Herunder kan du se nogle af de vigtigste nyheder.

> I Fordelszonen kan du se, hvordan nogle af nyhederne i Photoshop 2021 fungerer i praksis. Se videoen her. 

Intelligente filtre klarer arbejdet for dig

Et nyt punkt i Filter-menuen er Neural Filters. Her får du adgang til nogle helt nye filter-typer, som ved hjælp af kunstig intelligens kan lave manipulationer med et meget autentisk resultat. 

Indtil videre er der otte filtre at vælge imellem, men Adobe har flere i støbeskeen. 

Af nogle af de mest spændende kan nævnes filteret Smart Portrait, hvor du fx kan dreje og vippe et ansigt, hvis vinklen på det ikke er optimal. Photoshop sørger automatisk for at erstatte områder i billedet, så det ser naturligt ud.

Adobe Photoshop 2021

Med en skydeknap kan du lynhurtigt ændre vinkel på personens ansigt i et portræt.

© Adobe

Vælger du funktionen Colorize, kan du lynhurtigt farvelægge et gammel sort-hvidt billede, du har skannet. Photoshop analyserer billedet og tilfører automatisk de rigtige farver. Det kan fx være, at græsset bliver grønt, himlen blå og ansigter hudfarvede.

Filteret Style Transfer lader dig overføre en billedstil fra et billede til et andet. Er der fx tale om et maleri, kan du på den måde give dit foto en malerisk effekt. Du kan naturligvis tilpasse, hvor kraftig virkningen skal være.

>Læs også: Fire gratis programmer til billedbehandling

Adobe Photoshop 2021

Med Neural Filters kan du fx overføre udtryk fra et maleri til et foto.

© Adobe

Tilføj ny himmel i Photoshop 2021

Photoshop 2021 har også fået den nye funktion Sky Replacement, som automatisk kan afmaske himlen i et landskab, hvorefter du kan indsætte en ny himmel. Du kan enten vælge fotos fra Adobes arkiv eller bruge en himmel fra et af dine andre billeder. Det smarte er, at Photoshop automatisk tilføjer himlens toner til resten af billedet, så det ser naturligt ud.

Funktionen er så intelligent, at den endda kan sørge for at fx master, træer eller ledninger ikke kommer med i markeringen og derfor står tydeligt frem med en meget fin overgang.

Ønsker du ikke at erstatte himlen, men blot justere den, kan du markere himlen med den nye funktion Select Sky og klikke på den.

>Læs også: Meget nemmere fritlægning i Photoshop

Adobe Photoshop 2021

Det er muligt at udskifte himlen med få klik i Photoshop 2021. 

© Adobe

Redigering med læring i Photoshop 2021

I det nye Discover Panel kan du søge efter justeringsforslag, og Photoshop vil herefter fortælle, hvad du skal gøre for at få et godt resultat. Alternativt kan du klikke en enkelt gang og lade Photoshop klare redigeringen for dig via Quick Actions. På den måde lærer du at forstå, hvordan du selv kunne klare redigeringen, selv om du lader Photoshop gøre det for dig.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...