Select Subject i Photoshop CC

Den nye funktion Select Subject i Photoshop CC kan fritlægge motivet med et enkelt klik.

© Adobe

Meget nemmere fritlægning i Photoshop CC

Adobe har opdateret Photoshop CC til version 19.1, og denne gang er der i sær en funktion, som vi har set frem til med spænding. Med funktionen Select subject lover Adobe, at man kan fritlægge et motiv med et enkelt klik. Vi har prøvet funktionen.

29. januar 2018 af Poul Siersbæk

Med opdatering af Photoshop til version 19.1 har Adobe tilføjet den funktion, som firmaet allerede i november løftede sløret for ville være på vej. 

Den nye funktion, der hedder Select subject skal gøre billedbehandlingen meget nemmere og hurtigere, når du vil fritlægge et motiv fra baggrunden. 

Faktisk skal det kunne gøres med et enkelt museklik.

Kunstig intelligens hjælper

Select subject er drevet af Adobe Sensei, en gruppe af intelligente funktioner i Adobes Cloud-platform, som består af kunstig intelligens og såkaldt machine learning. 

Funktionen er derfor i stand til at analysere billedet og lokalisere et eller flere hovedmotiver og derefter tilføje en markering.

På den måde er du fri for at skulle male en markering med markeringsværktøjer som fx Pen Tool eller Quick Selection, hvilket kan være ganske tidskrævende.

> Læs alt om Adobe Photoshop her

Sådan klarede Select subject opgaven

Vi har afprøvet funktion, og du kan se det umiddelbare resultat i videoen ovenfor. 

Vi er imponerede over, hvor fint funktionen får fat i de små hår. Til gengæld har den svært ved at adskille det meget lyse område mellem baggrund og T-shirt i højre side. Her kan man dog ret hurtigt bruge funktionen Select and Mask..., hvor man med et par penselstrøg hurtigt kan tilføje det, der mangler.

Redaktionen anbefaler: Bliv ekspert i Photoshop

Photoshop er et fremragende men også meget omfattende billedbehandlingsprogram, som kræver tid at blive fortrolig med. 

Hvis du er typen, som gerne vil have guider og hjælp på dansk, er vores kursusbog Photoshopskolen perfekt for dig. Her får du en grundig introduktion til både Elements, Lightroom og Photoshop i grundige trin-for-trin-guider med tilhørende videokurser.

Sammen med bogen får du et ark med et overblik over genvejstaster til alle tre programmer samt eksklusiv adgang til en række kursusvideoer.

Når du har været igennem bogens overskuelige kurser og videoerne, vil du være i stand til at hive dine billeder op på et helt nyt niveau, når det fx gælder farver, støj og skarphed. Og så kommer bogen også ind på ting som at udskifte en baggrund og tilføje kreative effekter.

> Lige nu kan du få Photoshopskolen med 2 numre af Digital FOTO for kun 49 kroner.  Læs mere om bogen her

Som abonnent får du desuden adgang til mere end 400 videokurser i fotografering og billedbehandling i Fordelszonen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...