FinePix REAL 3D W1

Endelig kommer 3D-kameraet

Allerede på Photokina-messen i Køln for et år siden så vi prototypen på Fujifilms nye 3D-kamera, og vi har haft søvnproblemer lige siden...

9. september 2009

Men nu er ventetiden endelig forbi, og vi kan for alvor få lov at lege med FinePix REAL 3D W1, der er verdens første 3-d-digitalkamera, der ikke kræver specielle briller. Billederne kan både ses på kameraets specielle skærm på 2,8 tommer og på en billed ramme på 8,0 tommer, som Fujifilm har lavet specielt til formålet. Desuden får man mulighed for at bestille særlige 3-d-fremkaldelser på papir, der printes med et lag af mikroskopiske linser, der får 3-d-effekten frem. Kameraet er udstyret med hele to objektiver og to billedsensorer, der optager motivet fra to forskellige vinkler. Når så billederne smeltes sammen i kameraet, opstår 3-d-virkningen. Det betyder også, at man kan tage almindelige billeder i 2-d med to forskellige brændvidder eller to forskellige kameraindstillinger på samme tid.

Prisen på kameraet løber op i næsten 5000 kroner, så man får virkelig lov at betale for de nye 3-d-funktioner, men hvis nyheden lever op til den prototype, vi så sidste år, så er der også noget at se frem til. Rammen koster 2995 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...