Læs også

Olympus E-PL1

Olympus E-P3

Olympus opfandt sammen med Panasonic systemkameraet med stor sensor og udskifteligt objektiv. Og interessen for denne kompakte kameratype er stigende. OLYMPUS ER MED E-P3 UDE I DEN TREDJE GENERATION AF PEN-SYSTEMET. Denne gang har Olympus fx forbedret kameraet på et helt centralt område, der for alvor gør E-P3 spændende.

3. oktober 2011

For to år siden skabte Olympus revolution ved at introducere systemkameraet i form af den første digitale PEN-model, E-P1. Med sin store sensor og udskifteligt objektiv havde det nye kamera billedkvalitet som et spejlrefleks, men det fyldte og vejede bare ikke mere end et stort kompaktkamera, fordi det var konstrueret præcis som et spejlreflekskamera - bare uden spejl. Siden har andre kameraproducenter fulgt efter, og tilsammen har de gjort et stigende indhug i markedet for kameraer med udskiftelige objektiver. Olympus har udbygget sit forspring til konkurrenterne med flere modeller i forskellige prisklasser. Her tager vi fat på det nye E-P3, der er topmodel i den tredje generation af PEN-systemet.

På overfladen skal man se godt efter for at finde forskellene i forhold til de tidligere modeller, men de er der. Olympus har holdt fast i det oprindelige retrodesign, og heller ikke den nye model har elektronisk søger. Til gengæld er der blevet plads til en indbygget pop op-blitz. Af samme grund er kameraets indstillingshjul flyttet til en mere konventionel placering øverst til højre på kameraet.

Bedømmelse 85%

Læs mere Læs HELE testen i Digital Foto nr. 15

        Bestil DIGITAL FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...