Sony Alpha35

Den mest spændende udvikling inden for kamerateknologi det seneste år har været Sonys spejlreflekskameraer med gennemsigtigt spejl og superhurtig autofokus. Potentialet i systemet er enormt, og nu er Sony på gaden med næste spændende model.

15. september 2011

Alpha35 ligner på en prik et spejlreflekskamera, men er det ikke helt. I stedet for den klassiske spejlreflekssøger har kameraet et halvgennemsigtigt spejl, hvor en del af lyset vinkles op i kameraets autofokusenhed, der sidder der, hvor prismet sidder i et spejlreflekskamera. Resten af lyset fortsætter gennem spejlet og om til billedchippen, hvor det bruges til at danne billedet og levere billeddata til kameraets søger, der er elektronisk. Denne konstruktion kalder Sony for Translucent Mirror, som de forkorter SLT.

Teknologien giver to ulemper og et væld af fordele. Ulemperne er for det første, at en elektronisk søger ikke tegner et helt så skarpt og finkornet billede som en spejlreflekssøger, samt at det halvgennemsigtige spejl med tiden uundgåeligt vil blive beskidt og nedsætte billedkvaliteten.

Sony oplyser dog, at spejlet er antistatisk behandlet og lavet i et materiale, så støv og skidt ikke sætter sig, men kan pustes væk.

Bedømmelse 86%

Læs mere Læs HELE testen i Digital Foto nr. 14

        Bestil DIGITAL FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...