Nyt blad: Stor guide til portrætfotos i naturligt lys og den ultimative format-dyst

Et nyt nummer af Digital FOTO er på gaden, og du kan glæde dig til masser af tips og tricks til portrætfotos, hvor du udnytter solens lys på forskellige måder. Se også Tim Flachs fantastiske billeder af truede dyr og vær med, når Digital FOTO's redaktion blindtester forskellen på jpeg og raw.

16. april 2019 af Jeppe Vestergaard Jensen

Se fantastiske billeder af verdens truede dyrearter

Fotografen Tim Flach har rejst jorden rundt for at fotografere verdens mest truede dyr. Det er der kommet en serie af fantastiske billeder ud af.

Læs i det nye Digital FOTO, hvordan han f.eks. brugte et år på at fotografere den kinesiske stumpnæseabe. 

Eller hvordan han fik det sidste billede af det hvide næsehorn Sudan, der døde den 20. marts 2018.

Belugastør

Læs også om belugastøren, der på grund af dens efterspurgte kaviar er tæt på at uddø.

© Tim Flach

Get ready to rumble: Jpeg og raw dyster i blindtest

Du kan også læse vores store test, hvor vi tester om jpeg-filerne er blevet så gode, at vi ikke længere behøver bøvle med tunge raw-filer.

Du kan selv være med til at vælge, hvilke billeder du foretrækker i blindtesten. 

Vi afslører til sidst, hvilke fotos der er jpeg eller raw. Du får selvfølgelig også at vide, hvilke billeder vi har foretrukket på redaktionen.

Resultatet er måske ikke helt, som du forventer.

I Digital FOTO 7/2019 får du også:

  • 12 tips til at skyde sort-hvid landskabsbilleder ligesom mesteren Ansel Adams, der er vores absolutte favorit, når det gælder sort-hvide landskabsbilleder.
  • En guide til, hvordan du får blændende portrætter i naturligt lys. Vi guider dig ved vinduet, under træet og i solen.
  • Vi giver dig vores store test af de små kompaktkameraer med kæmpe sensorer. Se om det giver mening for dig at købe det billige XF10 fra Fujifilm, eller om du mere er til Canon, Panasonic, Leica eller måske Sonys modeller i kategorien kompaktkameraer.
  • Få også bedre billeder med vores kurser i Lightroom, hvor vi blandt andet viser, hvordan du nemt og hurtigt fjerner pletter fra linsen eller sensoren.
  • Læs også vores svar til de mange gode og spændende spørgsmål, som er havnet i vores brevkasse. Læs blandt andet om forskellen på T og F blændeværdier, eller hvordan du bruger et gråt, hvidt eller sort kort til korrekt farvegengivelse.
  • Endelig vil vi også anbefale vores anmeldelse af det nyeste skud på stammen i den populære Sony A6000 serie. Her er producenten nemlig kommet med A6400, hvor vi blandt andet er imponerede over dets autofokus.
Digital FOTO 7/2019

Et af dyrefotografen Tim Flachs fantastiske billeder pryder forsiden på det nye nummer af Digital FOTO. 

© Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...