5 tips til gode billeder med refleksioner

Spejlinger i skovsøer, husfacader og vinglas. Der er masser muligheder for sjove og skæve billeder med refleksioner. Læs med her, og få de gode tips til refleksionsbilleder.

3. december 2015

Gamle og velkendte motiver kan få nyt liv ved at udnytte spejlinger. Refleksioner i vandpytter og facader kan skabe spændende og levende billeder af alle slags motiver. Her kommer vi med fem tips, der er værd at huske, når du kaster dig ud i refleksionsfotografi.

Få silhuetten med Fotograferer du mennesker, så sørg for at få silhuetten med i den reflekterende overflade.

Undgå det overflødige Hovedmotivet, som reflekteres, er i sig selv et stærkt motiv. Sørg derfor for at rense ud i din komposition, og undgå overflødige elementer.

Gå tæt på den spejlende overflade Ofte bruger man en kraftig vidvinkel for at skabe rum og dybde. Gå derfor så tæt på den reflekterende overflade som muligt.

Udnyt vinden En brise i vandpytten eller en trækning over søens overflade vil forvrænge proportionerne i refleksionen. Dette kan skabe nogle spændende abstrakte motiver.

Tænk i symmetri Glem alt om det gyldne snit, når du skyder refleksioner. En symmetrisk komposition får spejlingen til at stå flottere og mere harmonisk frem.

Vil du vide endnu mere om at skyde refleksioner, og vil du se lækre billeder fra nogle af dem, der mestrer det bedst – fra BMW’en i vandpytten til skibsvraget i havets overflade, så læs vores artikel “Forelsk dig i et spejlbillede”, hvor vi både sørger for inspiration til gode idéer og fifs til optageteknik.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...