Gulspurv
© Shutterstock

De her fugle skal du fotografere i foråret

Vi bebrejder dig ikke, hvis dit kamera har været gemt lidt væk de seneste måneder, men nu er det blevet forår og dagene er blevet længere, og det giver fantastiske forhold til at fotografere forårets fugle.

14. april 2021 af Christian Trant

Vi er endelig kommet ind i foråret, og det betyder kronede dage for dig som fuglefotograf.

Lige udenfor din dør er der en kæmpe tag-selv-buffet bestående af flotte fugle, du kan fotografere med dit kamera. 

Her kan du læse om fire fotogene fugle, du kan finde i løbet af foråret.

1. Gulspurven 

Den lille gulspurv ligner næsten en kanariefugl, og det gør, at den er yderst fotogen, når man sammenligner med de andre mere brunlige, grå og sorte fugle, der lever på vores breddegrader.  

Gulspurven lever i skovlysninger, marker og på enge i det åbne land med spredte træer og buske.

Hvis du hører et fuglefløjt, der består af seks små fløjt og et ekstra langtrukket syvende fløjt, så er det gulspurven, du kan høre – og så er det bare med at gribe kameraet. 

> Læs også: Her er 6 fotogene insekter du skal fotografere i år

Gulspurv

Gulspurvens sang kan dog godt variere en smule fra landsdel til landsdel, da fuglene har forskellige dialekter. 

© Shutterstock

2. Toppet lappedykker

Toppet lappedykker lever ved større søer og åløb, hvor der er en kraftig plantevækst på bredden. Du kan også være heldig at se den i fjorde.

Udover at være smukke og majestætiske fugle, er de også ekstra spændende at fotografere om foråret, hvor de danser en helt særlig par-dans for at vise hinanden, hvem der hører sammen med hvem.

> Læs også: Disse 10 fugle skal du fotografere

Toppet lappedykker

Toppet lappedykker er let at forveksle med nordisk -, gråstrubet- og lille lappedykker, men uanset hvilken af fuglene du støder på, så er de alle heldigvis meget fotogene. 

© Shutterstock

3. Bogfinke

Bogfinken er en almindelig ynglefugl i landet, og du kan være heldig at træffe fuglen i skoven, i det åbne land og ved søer og vandløb.

Hannen og hunnen ligner ikke specielt meget hinanden. Hannen har en blågrå isse og nakke, hvorimod hunden er mere brunlig med gule nuancer.

Om foråret og sommeren lever bogfinkerne især af insekter og smådyr, så det fungerer godt, hvis du finder et sted, hvor der stor aktivitet af insekter, for så kommer fuglene ofte derhen.

> Læs også: Sådan fotograferer du fugle i flugt

bogfinke

Både han og hun har to karakteristiske hvide bånd tværs over vingerne.

© Shutterstock

4. Isfugl

Isfuglen kan være svær at spotte, og oftest når det sker, så er det rent held, men du er ikke i tvivl, når du ser den.

Isfuglen er nemlig ikke til at tage fejl af med sine mange farver, hvilket gør, at den ikke ligner særligt mange andre fugle, man kan finde her i landet.

Isfuglene lever og yngler ved søer og vandløb tæt ved skov eller krat. Fuglene bygger dybe redehuller i skrænter eller brinker.

Isfuglehunnen udklækker sine æg her, og du kende rederne ved, at det kan ligne en svinesti udenfor hullerne, hvor der ligger døde fisk og ekskrementer fra ungerne.

> Se videoen: På ørnetur i Norge

Isfugl med fisk i munden

Isfuglen lever af vandinsekter og småfisk.

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...