Jerash Jordan rejsedestinationer rejsefotografi

Den antikke romerske by Jerash i Jordan byder blandt andet på det eventyrlige Zeus-tempel. 

© Shutterstock

5 flotte steder, vi gerne vil fotografere

Der er bestemte steder på kloden, der er så ekstremt smukke, at man skulle tro, de var lavet kun for fotografers skyld. Vi har fundet fem fantastisk fotogene områder, som vi drømmer om at besøge og udødeliggøre.

5. december 2018

Der er visse steder, der er så overvældende, at man næsten ikke kan forstå det – enten på grund af storslået natur, enestående arkitektur eller et sprudlende lokalsamfund. 

Når vi er så heldige at havne sådan et sted, priser vi os lykkelige for, at kameraet er opfundet, så vi kan udødeliggøre synet og genopleve det i mange år efter. 

Herunder har vi fundet de fem steder, vi drømmer om at besøge med vores kamera – med fuldt opladede batterier og tomme hukommelseskort, selvfølgelig. 

1. Chefchaouen, Marokko

Chefchaouen Marokko rejsedestinationer rejsefotografi

Kombiner husenes elektriske blå nuancer med en skrap rød farve, fx på modellens tøj – så har du et billede, der indfanger beskueren med det samme. 

Der er masser af fotogene byer i Marokko, men den mest spændende rent fotomæssigt er efter vores mening Chefchaouen, der ligger i den nordvestlige del af landet.

Den lille by med under 50.000 indbyggere går også under navnet den Blå By, fordi en stor del af den er malet i strålende blå nuancer, der kaster et magisk skær over byen.

Uanset om du er til portrætter, street, arkitektur eller landskab, vil du kunne få flotte billeder i byen, der udover at være farverig også er hjemsted for mange katte, der kan give et finurligt ekstra element i et billede.

> Læs også: Sådan får du kameraet sikkert med på ferie

2. Torres Del Paine, Chile

Torres Del Paine Chile rejsedestinationer rejsefotografi

En guanako på vejen med et par imponerende bjerge i baggrunden. Det er ikke et billede, der er specielt svært at få, når man befinder sig i nationalparken Torres Del Paine. 

© Shutterstock

I Chile ligger et af verdens mest uspolerede naturområder, nationalparken Torres Del Paine, der byder på imponerende bjergtinder, smaragdgrønne søer og fascinerende gletschertunger.

Udover en mageløs udsigt kan du også fotografere guanakoen, der er et lamalignende dyr, og nanduen, der er et strudselignende dyr. Begge lever i nationalparken og er forholdsvis lette at se. 

Skal det være rigtig vildt, kan du også komme på pumasafari i den enorme park. 

> Læs også: Verdens vildeste steder for dyrefotografering

3. Utah, USA

Bryce Canyon Utah USA rejsedestinationer rejsefotografi

Stå tidligt op for at fange de første gyldne stråler, når de rammer klippeformationerne Bryce Canyon i Utah. Kontrasten mellem de kølige skyggeområder og de varme højlysområder gør billedet helt specielt. 

© Shutterstock

Hvis man er det mindste interesseret i naturfotografi, er den amerikanske stat Utah utvivlsomt et visit værd. Staten rummer nemlig intet mindre end fem nationalparker.

En af dem er Bryce Canyon, hvis klippeformationer ligner noget fra en anden planet. For at få de flotteste billeder er det en god idé at komme lidt før solnedgang eller lidt efter solopgang, hvor lyset falder blødest på klipperne.

> Skal du på fotorejse i naturen, bør du altid have en god kikkert ved hånden. Lige nu kan du få en kikkert med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto og eksp. Se nærmere på kikkerten her. 

4. Galapágos, Ecuador

Knapt 1000 kilometer vest for Ecuador ligger Galapagos-øerne og skvulper rundt i Stillehavet. De gemmer på et fascinerende dyreliv, som du næsten ikke vil kunne begribe eksisterer på denne jord.

Kæmpeskildpadder, søløver, leguaner, pingviner og flamingoer er bare nogle af de dyr, der lever uforstyrret på øerne, og som du kan få i søgeren.

Galapagos rejsedestinationer rejsefotografi

En pelikan og en solnedgang i samme billede – det kan sagtens lade sig gøre på Galapagos-øerne. 

© Shutterstock

Med Bonnier Expeditions kan du komme på et ti dage langt krydstogt, hvor du får rig mulighed for at udforske de eksotiske øer og havet omkring dem. 

Med på skibet er et hold guider bestående af naturhistoriske eksperter, dykkerinstruktører og mesterfotografer, der sørger for, at du får fantastiske billeder med hjem. 

> Læs mere  om rejsen til Galapagos her. 

5. Petra, Jordan

Hvis der er noget sted, man kan opleve historiens vingesus, så er det i Jordan. Templer, amfiteatre og et enormt skatkammer hugget direkte ind i bjerget – fotomulighederne står i kø i det tørre land. 

Petra Jordan rejsedestinationer rejsefotografi

Det enorme skatkammer i klippebyen Petra er hugget direkte ind i bjerget. En oplagt fotomulighed – især med et par dovne kameler i forgrunden. 

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...