Steder med dyrefotografering

Verdens vildeste steder for dyrefotografering

Der er fantastiske steder til dyrefotografering lige her, hvor vi bor, selv om de fjerne kyster også byder på et enestående dyreliv.

25. oktober 2016

Skyd, skyd, skyd! Ja, der skydes flittigt, når dyrefotografer er på rejse efter spændende dyr. Men heldigvis er det kun udløseren på kameraet, der fyres af.

Vi har her samlet en række steder, som, vi synes, er en rejse værd som dyrefotograf, og hvor chancen for at se spændende og eksotiske dyr er stor.

> Læs også: Skarpe tips: Kom helt tæt på dyrene

Skyd brune bjørne

Både Sverige og Finland er hjem for bjørne. Et godt sted at få ram på den brune kæmpe er i Wild Brown Bear Centre i den lille by Vartius.

Her kan man leje sig ind i shelters og komme helt tæt på de store rovdyr.

Få ram på ørnen

Norge er et paradis for fuglefotografer på jagt efter ørne. Især området omkring Flatanger, hvor der findes omkring 20 ynglende ørnepar, er populært.

Lokale guider arrangerer desuden ture på fjeldet og på havet.

> Læs også: Jagtbilleder: Sådan får du vildt på kornet

Kloden største dyr

Blåhvalen er klodens største dyr og dyrets vilde spring ud af bølgerne er et yndet fotomotiv. Fra den lille fiskerby Mirissa på sydsiden af Sri Lanka er der ture ud til områder, hvor store grupper af blåhvaler holder til.

Helt unik mulighed

Galápagosøerne har aldrig har været forbundet med fastlandet, hvilket betyder, at alt liv på øen enten er fløjet, svømmet eller bare flydt dertil med strømmen.

På guidede ture langs kysterne på de store øer kan man opleve kolonier med søløver, drageagtige havleguaner og fregatfugle.

Se flere enestående dyredestinationer og find ud af, hvor din næste fotorejse skal gå hen, hvis du vil fotografere næsehorn, tigre og løver og få tips til indstilling af dit kamera i Digital FOTO nummer 17/2016.

Se også, hvordan du selv kan komme på en helt unik rejse til Galápagosøerne med Digital FOTO. > Læs mere om læserrejse til Galapagos.

> Læs også: Når dyrene tager del i fotograferingen

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...