Hvis du vil prøve kræfter med astro-foto, så er chancen for succes størst, hvis du forbereder din tur. Vi anbefaler derfor, at du læser om, hvad du kan opleve på nattehimlen inden, du drager afsted med dit kamera.
Du kan få inspiration til motiver, og blive informeret omkring aktuelle tendenser på nattehimlen via disse app's, Night Sky eller Sky Walk.
Her får du tre steder, hvor du ofte vil have gode muligheder for at få pletskud af himlen, da der er minimal lysforurening.
1. Tag i skoven eller til vandet
Der er oftest mindst lysforurening i skoven eller ved vandet, hvor der er langt til forstyrrende lyskilder. De bedste lokationer til astro-fotografering er nemlig de mest øde steder, hvor der ingen menneskeskabt lys er.
Hvis du kan finde en oase i skoven, hvor trækronerne ikke dækker for nattehimlen, eller hvis du kan placere dig højt ved kysten, så er der ofte langt til menneskeskabt lys, og dermed er dit udsyn til nattehimlen bedre.
Lysforurening kommer nemlig ofte fra byen, lygtepæle og industriområder, men du nedsætter også chancer for at se stjernerne, hvis du blændes af skærmen på dit kamera eller din mobil. Brug derfor kameraets søger, når du fotograferer nattehimlen.
> Læs også: Det skal du fotografere på nattehimlen

Vil du have blodrøde supermåner, stjerneskud i hobetal eller strålende grønt nordlys, er du nødt til at finde de rigtige datoer.
© Shutterstock2. Tag på landet
Lysforurening er et stort problem, hvis du vil skyde klare billeder af nattehimlen. Menneskeskabt lys fra byer og industriområder gør det nemlig sværere at identificere nattehimlens tapet, og du gør derfor klogt i at tage væk fra byen.
På denne side finder du de steder i Danmark, hvor det er mørkest.
Du behøver hverken dyre teleskoper eller avancerede redigeringsprogrammer, for at opnå flotte resultater af nattehimlen. Med dit almindelige kamera, et stativ og en lang lukkertid, så kan du få bjergtagende billeder af nattehimlen - men billederne bliver bedst væk fra byen.

Når du finder en lysende stjerne, skal du dreje fokusringen, indtil omridset af stjernen er klart. Stjernen er ikke nødvendigvis i fokus, når fokusringen drejes til fjerneste side.
© Shutterstock3. Placer dig selv højt
Desto mere dine ben syrer i kampen om at komme til toppen af din udvalgte lokation, desto bedre bliver dine billeder formentlig. Der er nemlig en grundregel, som siger, at hvis du vil fotografere nattehimlen, så er det godt at komme lidt op i højderne.
Selv måneskin er lysforurening, når det drejer sig om at fotografere stjernerne. Derfor er betingelserne bedst under nymåne, eller efter månen er gået ned.
Månen er ikke kun til gene. Prøv at bruge dens lys, når du bevæger dig opad i terrænet. På den måde er du klar til at fotografere med det samme, når du når toppen.
> Læs også: Sådan undgår du lysforurening