Fotografer i regnvejr

3 tips til at skyde i regnvejr

Når himlen åbner sluserne, er det de færreste, der styrter ud med kameraet under armen. Men der er god grund til at gøre sig gode venner med regnvejret.

Regn kan give gode effekter i dine billeder, men det er godt at have et par tricks i baghånden, hvis du skal fotografere, når himlen åbner sluserne. Her er tre tip til gode regnbilleder.

Find den korrekte lukkertid

Lukkertiden vil ofte variere, når man fotograferer regn, alt afhængigt af hvor kraftig nedbøren er.

Generelt gælder det, at hurtige lukkertider kan fryse regndråberne i luften, gerne så hurtigt som 1/1000 sekund, mens længere lukkertider kan skabe flotte bevægelsessløringer.

Hvis lukkertiden bliver meget langsommere end 1/30 sekund, er der risiko for, at regndråberne bliver helt usynlige på billedet.

> Læs også: Se verdens bedste vejrbilleder

Frys dråberne i luften

Med kameraet indstillet til manuel fokusering peger du et sted ud i regnen – gerne med en mørk baggrund, så regnen kan stå tydeligt frem på billedet.

Vælg et fokuspunkt med god afstand til baggrunden. Blænd op til fx F1.8, og vælg en ISO-værdi, som er så tilpas høj, at lukkertiden bliver minimum 1/1000 sekund eller hurtigere.

Regndråberne, som falder netop i fokuspunktet, fryses i luften, og de vil stå skarpt frem mod baggrunden.

Udnyt sidelyset

Regn er som regel også lig med gråvejr, men det sker dog, at solen viser sig, mens det øser ned.

Hvis du vender sig med ryggen mod solen, vil du som regel se en regnbue, som altid er værd at fotografere.

Hvis du derimod fotograferer med solen 90 grader på sig, altså med solen direkte fra højre eller venstre, får du sidelyset, som fremhæver strukturer og oplyser den faldende regn, hvilket givet et andet smukt motiv.

I bladet Digital FOTO kan du læse meget mere om at skyde i regnvejr, og du får andre fotografers historier bag fantastiske billeder skudt, mens det øsede ned.

Som abonnent kan du læse artiklen gratis via linket øverst på siden eller med Wype på din smartphone eller tablet.

> Få abonnement på Nordens største fotomagasin Digital FOTO

> Læs Digital Foto-magasinet på appen Wype

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...