Billede af Månen og Mars ved siden af hinanden på himlen

Den 16. november vil Månen være lidt mere end halvt oplyst, så der vil være god mulighed for at beskue både Månen og Mars – og få et flot billede som dette.

© Shutterstock

Skyd Månen og Mars ved siden af hinanden

Vil du have et spektakulært billede af Månen og Mars ved siden af hinanden, skal du rette kameraet mod himlen den 16. november. Her ligger de to himmellegemer på linje.

13. november 2018

Siden den 14. november har Månen og naboplaneten Mars rykket sig tættere og tættere på hinanden, og for os her i Skandinavien kulminerer disse tilnærmelser i et møde den 16. november.

Mars og månen på samme linje - sådan da

De to himmellegemer vil stå højest på himlen i sydlig retning mellem klokken 19 og 20. 

Så snart du har fundet den lidt over halvt oplyste Måne på himlen, kan du ikke undgå at se den lille røde planet Mars på lige linje med den. 

Mars vil hele måneden igennem lyse kraftigere end selv de mest klare stjerner. 

I rummet vil Månen og Mars naturligvis ikke være helt tæt på hinanden. Lige nu er afstanden fra Månen til Jorden cirka 400.000 km – til sammenligning er Mars er cirka 330 gange så langt væk fra månen. 

For os på Jorden vil det dog se ud som om månen og mars ligger på samme linje.

Forevig fænomenet med dit kitobjektiv

Der er ingen grund til at holde sig tilbage, fordi du ikke har et dyrt superteleobjektiv eller et teleskop. 

Du kan sagtens få interessante billeder af fænomenet med det objektiv, der fulgte med dit kamera. Se, hvordan du gør det her.

Har du ikke mulighed for at stå klar med kameraet den 16. november? Fortvivl ikke. 

Månen er et fascinerende motiv, uanset om den er i selskab med andre planeter eller ej. Det kræver kun de rigtige indstillinger at få smukke billeder af den hvidlige kugle. 

Få vores bedste tips til at fotografere månen lige her. 

Glem ikke meteorsværmen Leoniderne

Kan du ikke få nok af at fotografere himmelfænomener? Der er rig mulighed for at fange masser af spændende fænomener på himlen året rundt - og november er ingen undtagelse.

Lørdag den 17. november til søndag den 18. november topper meteorsværmen Leoniderne nemlig med op til 15 stjerneskud i timen. 

> Se her, hvordan du fotograferer meteorsværmen her. 

Redaktionen anbefaler:
100 tips og kurser til billedbehandling 

Har du helt styr på, hvordan du gør farverne flottere og detaljerne skarpere, når du redigerer dine billeder? Ellers er det måske nu, du skal lære det. 

Digital FOTO har netop udgivet en ny bog med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements. Bogen er skrevet, så der er noget til alle niveauer. Altså får du glæde af den, uanset om du er nybegynder eller allerede fotograferer i raw og redigerer alle dine billeder. 

Med bogen i hånden kan du nemt bringe dine billeder til helt nye højder takket være de udførlige trin for trin-vejledninger, hvor vi guider dig gennem de forskellige funktioner, justeringsmuligheder og effekter. 

Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...