5 naturskønne steder i Norden

Bjørne, ulve, elge, moskusokser og lunder – Europas natur har det hele. Se herunder, hvor du skal tage hen for at opleve de imponerende dyr. 

© Shutterstock

5 naturskønne steder i Norden du skal fotografere

Der er ingen grund til at rejse til de afrikanske lande for at komme på safari, for Norden gemmer på masser af vild natur. Se her, hvor du skal tage hen for at finde imponerende dyreliv.

14. oktober 2020 af Sarah Marie Winter

1. Stora Sjöfallets Nationalpark, Sverige

Sveriges tredjestørste nationalpark ligger i det svenske Lapland og er på UNESCOs verdensarvsliste og en del af naturbeskyttelsesprojektet Natura 2000. 

I parken kan du blandt andet se rensdyr, elge, ræve og lækatte. Er du heldig, kan du også se losser, jærver, polarræve og brunbjørne, foruden 125 forskellige fuglearter.

2. Dovrefjell, Norge

Fjeldområdet mellem Oslo og Trondheim er helt specielt, eftersom det er det eneste sted i Europa, du kan se moskusokser i det fri. Derudover er der mulighed for at spotte blandt andet rensdyr, kongeørne og jagtfalke.

Det unikke landskab byder på både snehvide bjergtinder, spejlblanke søer og det 2286 meter høje fjeld Storoppen i fjeldområdet Snøhetta. Du kan både bestige fjeldet til fods, eller fx køre til udsigtspunktet ved landsbyen Hjerkinn. 

> Læs også: Kom helt tæt på dyrene

3. Spitsbergen, Svalbard

5 naturskønne steder i Norden

Polarræven er et elegant lille dyr, der med sin hvide pels passer perfekt ind i Svalbards sneklædte landskaber.

© Shutterstock

Øgruppen Svalbard, der ligger halvvejs mellem det norske fastland og Nordpolen, er et sandt paradis for både landskabs-, fugle- og wildlifefotografer. 

En af øgruppens største attraktioner er isbjørnen og polarræven, og den nemmeste og sikreste måde at fotografere dem på er fra en båd. 

Området nord for den største ø, Spitsbergen, anses for et af de bedste steder at spotte de imponerende dyr.

4. Kuhmo, Finland

I det sydøstlige hjørne af Finland langs den russiske grænse ligger landsbyen og naturområdet Kuhmo, og her rejser folk fra hele verden til for at se på vilde bjørne, ulve og jærve.

Området er nemlig et af de eneste steder, hvor alle tre dyrearter lever, og derfor er der også chance for at observere en bjørn og en ulv slås om en bytte, den ene har nedlagt. 

> Læs også: Sådan fotograferer du fugle i flugt

5. Látrabjarg, Island

5 naturskønne steder i Norden

Det er ikke svært at finde lunden i Island, men på fuglefjeldet Látrabjarg er dine chancer ekstra store. 

© Shutterstock

Foruden fantastiske og fremmedartede landskaber byder Island også på masser af fascinerende fuglearter, herunder den karakteristiske lunde, der også kaldes en søpapegøje. 

Et af de bedste steder at spotte fuglene er på verdens største fuglefjeld Látrabjarg, hvor utallige arter yngler i klipperne, samt på Vestmannaøerne. 

> Læs også: 5 tips til bedre naturbilleder

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...