5 tips til bedre naturbilleder

Foråret presser sig på, og det er ved at være tid til at komme ud i naturen med fotogrejet. I vores konkurrence har vi skiftet tema til naturbilleder. Vi har desuden samlet fem tips, der skal sikre dig endnu flottere naturfotos.

1. For at få de bedste farver i dine billeder, så undgå at skyde, når solen står højest på himlen. Tag gerne ud omkring solopgang eller solnedgang. Her kan du skyde i den gyldne time, som sikrer dig varme nuancer.

2. Er du alligevel ude, når solen står højt og himlen er blå, så brug et polfilter, som forstærker de blå nuancer i himlen og de grønne farver i græs, træer og buske. Filteret mindsker samtidig reflekser. Placér dig, så solen rammer motivet i en vinkel på 90 grader for at få den bedste effekt. Drej filteret mens du ser i søgeren, indtil effekten er passende.

3. Skyder du landskaber med en vidvinkel, så tænk over, at du både får placeret objekter i for- mellem- og baggrund af billedet. Det giver en god dybde, og billedet bliver mere interessant at se på.

4. En tele er nyttig af flere årsåger. Dels kan du komme tæt på dyrelivet uden at forstyrre, og brug af lange brændvidder over store afstande giver en flot baggrundsløring. Desuden kan du også bruge tele til at presse perspektivet, hvis du skyder i skoven.

5. Medbring gerne et stativ. Det giver dig mulighed for at skyde knivskarpe makrobilleder. Stativet hjælper dig også til landskaber, hvor du kan tage tre til fem billeder af motivet ved forskellig eksponering, som du efterfølgende kan sætte sammen til et HDR-billede med mange detaljer i både højlys og skygge.

Har du fået lyst til at læse mere om de forskellige genrer indenfor naturfotografi, så har vi samlet en række spændende artikler her.

Konkurrencen finder du her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...