Brudepar ved stranden i solnedgangen

Har du mulighed for at trække brudeparret ud til stranden, når solen er på vej ned, får du både ro og et smukt lys., 

© Shutterstock

5 kamerateknikker gør dig til en perfekt bryllupsfotograf

Bryllupper byder på nogle af de mest varierede og sjove udfordringer, en fotograf kan ønske sig. Her får du fem skarpe tips, der gør dig til den perfekte bryllupsfotograf.

Når brudeparret skal foreviges på den store dag, er det vigtigt, at alt fra tidsplan til kamerateknik fungerer maksimalt. 

For at få tingene til at hænge sammen på den bedst mulige måde og sikre dig de absolut bedste bryllupsfotos, er der især fem kamerateknikker, der kan bringe dig i mål og gøre dig til den perfekte bryllupsfotograf. 

Dem kan du læse om her.

Begræns din fotoudrustning

Det er en god idé at have to kameraer med på opgaven. På det ene kan du montere et moderat teleobjektiv til portrætter og på det andet et vidvinkelobjektiv til alle reportagebillederne. Så kan du hurtigt skifte til situationen.

Tag ikke flere objektiver med, end du reelt kan bruge i en fart. Er du usikker ved at skyde med blitz, så lad være med at bruge den. Du kan fx placere brudeparret ved et vindue og udnytte lyset, som falder ind. Er der hårdt lys udenfor, så træk personerne ind under et træ.

>Læs også: 5 fejl mange uerfarne bryllupsfotografer begår

Find den sjove vinkel

Står gæsterne med deres smartphones og skyder, så søg en anden vinkel. Det adskiller dine fotos fra de andres. Det kan fx give en sjov virkning at skyde brud eller gom oppefra. Det kan du gøre inde i kirken, hvor du ofte kan placere dig oppe på en balkon.

Eksperimentér lidt, og udnyt omgivelserne kreativt. Du kan fx også stå på en stige udenfor, mens bruden sidder eller ligger i græsset og kigger op på dig. Brug vidvinkel for at få hele personen med.

Skyd fx med en stor blænde på F2.8, hvor dybdeskarpheden er meget lille. Det skaber ekstra opmærksomhed om ansigtet.

Brud ligger i græsset

Lad fx bruden eller brudeparret ligge i græsset og stil dig på en stige. Det givet en uventet og flot vinkel.

© Shutterstock

Skab dybde i bryllupsbilledet

Til de gængse bryllupsbilleder fungerer en portrætoptik bedst, men du kan sagtens skyde stærke bryllupsbilleder med en vidvinkel. En brændvidde på fx 28 mm kan nemlig skabe både dynamik og en flot dybde i billedet.

Brug fx brudens slør som en kreativ rekvisit. Tag fat i sløret, og hold det, mens du fotograferer. Så giver sløret en drømmende stemning og trækker samtidig opmærksomheden ind mod brudeparret.

Skinner solen, kan du med fordel stille en stor reflektor op, som kaster sollyset ind på parret, mens du med en blitz på kameraet kan oplyse detaljer og farver i tøjet.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Brud i mark med stort slør

Skyd fx med en vidvinkel, mens du holder fat i brudes slør. Det skabe en god dybdeeffekt i billedet.

© Shutterstock

Skyd brudeparret i modlys

Sollys giver meget kraftige kontraster, men med den rigtige teknik kan du opnå en flot effekt ved at skyde parret i modlys. Placér fx brudeparret, så solen er i det gyldne snit ude i horisonten og dermed bliver en del af billedets komposition.

Fyr din eksterne blitz af ved fuld styrke direkte mod parret. På den måde bliver brudeparret veloplyst samtidig med, at modlyset skaber en varm og drømmende stemning.

Indstil kameraets lysmåler til matrix-måling, som måler lyset i hele billedfladen, og undereksponér derefter motivet en halv blænde, fx fra F2.8 til F3.5. Så vil solens skarpe lys ikke dominere for meget, og du bevarer farverne i den blå himmel.

Vælg et enkelt fokuspunkt, som du kan styre med kameraets joystick eller piletaster, og placér punktet præcist midt i brudens ansigt. Har kameraet ansigtsgenkendelse og øjeregistrering, så aktivér funktionen.

>Læs også: De bedste kameraindstillinger til portrætfotos

Brudepar i modlys

Når du skyder i modlys kan du opnå et drømmende og romantisk skær i bryllupsbilledet.

© Shutterstock

Oplys skyggerne i bryllupsportrætterne

Mange bryllupper afholdes om sommeren. Her er der gode muligheder for at være ude, så du kan udnytte de varme gule og grønne farver fra træer og løv. Det kraftige solskin kan dog let betyde, at portrætbilleder bliver for kontrastfyldte med kraftige skygger og udbrændte højlys.

Det kan fx betyde, at brudeparrets øjne bliver til sorte sprækker. Her er det smart at hive brudeparret ind under nogle trækroner, som kan filtrere det kraftige sollys.

Brug gerne en blitz, så du kan få lidt ekstra lys i parrets ansigter. Vip den eksterne flash opad, og træk bounce-kortet ud. På den måde reflekteres blitzlyset og skaber lidt tegning i parrets ansigter, uden at hudtonerne brænder ud.

Med en brændvidde på 100 mm passer det fint med en afstand på omkring otte meter mellem fotograf og brudepar. Fordi blitzen er peget lodret opad, er blitz-kompensationen sat til +1. 

Med en stor blænde F4.0 er du sikker på, at baggrunden sløres med en flot bokeh. Vælger du en endnu større blændeåbning, risikerer du, at dele af ansigterne ikke er skarpe.

Hent også vores e-bog om bryllupsfotografi med alt fra kamerateknikker til billedbehandling her.

Brudepar under træer i solskin

Hårdt sollys giver både kraftige skygger og kan genere brudeparrets øjne. Træk dem derfor ind i skyggen under et træ.

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...