Få perfekte panoramabilleder

Hvis fotos i det brede format skal nydes i optimal kvalitet, skal du bruge et panoramahoved. Med denne artikel er du sikret helt perfekte panoramabilleder, så det er bare om at komme i gang.

23. september 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får perfekte panoramabilleder.

Når skyklapperne skal flås af, og det ultimative perspektiv er målet, kan det være fristende bare at benytte et fiskeøje og få alt med. Men prisen er en voldsom forvrængning, der ikke ligner virkeligheden. Den rigtige og professionelle måde at fange en storslået scene på er derimod at tage en række billeder og sætte dem sammen til et stort foto i billedbehandlingen. Fordelen er også, at man dermed får en tårnhøj opløsning, så der er rigeligt med detaljer til at lave gigantplakater til stuen. Så er det næsten som at være der selv.

Hvis du bare skyder løs uden stativ, er risikoen stor for at få et resultat med hakker i sammensætningen, og selv med et stativ kan du nemt løbe ind i problemer. Perspektivet ændres nemlig lidt mellem hvert skud. Derfor er det nødvendigt at forvrænge de enkelte fotos lidt, når de skal sættes sammen under billedbehandlingen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...