Billede af vandfald på Færøerne

Det er ikke så underligt, at Mikkel Beiter har over 50.000 følgere på Instagram – hans smukke landskabsbilleder er uden sidestykke. Men han bruger også et par nemme tricks til Instagram, som du får i artiklen her. 

© Mikkel Beiter

Sådan får du flere følgere på Instagram

Danske Mikkel Beiter har vundet en lang række priser, og hans Instagram-profil har over 50.000 følgere. Her giver han en håndfuld tips til, hvordan dine billeder bliver set af flere på Instagram.

29. november 2018 af Sarah Marie Winther

Hvis man skal beskrive Mikkel Beiter med ét ord, så er det målrettet

På to år har han udviklet sig fra foto-entusiast til prisvindende fotograf, og i år vandt han to af de helt store priser i den internationale fotokonkurrence Sony World Photography Awards.

Bag priserne ligger et stort talent, men uden tvivl også et hårdt stykke arbejde. 

Til daglig arbejder Mikkel nemlig som it-supporter i København, så alle fototure foregår i hans ferie, og det er hans opsparing, der må betale nyt kameraudstyr, flybilletter og hotelophold.

Læs også: 7 tips til bedre Instagram-billeder

Instagram-følgere gav nye muligheder

Sådan har det i hvert fald været for Mikkel tidligere. 

Men for et stykke tid siden, da antallet af følgere på Instagram rundede de 30.000, fik Mikkel en idé. Han skrev til et par hoteller og biludlejningsfirmaer og fortalte, hvad han kunne tilbyde.

Flere ­svarede positivt tilbage, og det har ­betydet samarbejder med ­turistorganisationer rundt om i verden. 

I dag har han desuden faste aftaler med Canon, Goecker, Focus Nordic og NiSi, der lader ham låne udstyr til gengæld for promovering på de sociale medier. 

"Det er fedt, for det betyder, at jeg har råd til at rejse lidt mere, end hvis jeg skulle betale alt selv," siger Mikkel, der bruger forskellige teknikker til at øge aktiviteten på sin profil.

> Du kan også følge Digital FOTO på Instagram @DigiNordic

Sådan får du flere følgere på Instagram

For at få dine billeder ud til flere på Instagram, er det vigtigt, at du tænker over, hvornår du lægger billederne op, hvilken tekst du skriver til dem, og hvordan du generelt agerer på Instagram.

Det ved Mikkel alt om, og det har da også krævet hårdt arbejde at opnå over 50.000 følgere på Instagram.

Her får du Mikkels bedste tips til flere følgere på Instagram:

  • Læg et billede op på Instagram hver dag mellem klokken 13 og 14. På den måde rammer du morgenen i USA, hvor der er allerflest aktive Instagram-brugere.

  • Husk at få et par hashtags med i din Instagram-post. Hjemmesiden displaypurposes genererer passende hashtags, der er lige til at kopiere ind i din billedbeskrivelse. Besøg siden her.

  • Skriv tilbage til folk, der kommenterer dine billeder på Instagram. Det skal helst gøres indenfor en halv time, da det vil medføre, at dit billede bliver vist mest muligt.
  • Vær aktiv på Instagram ved at like og kommentere andres billeder – det er den bedste måde at få andre til at lægge mærke til dine billeder på.

Læs mere om Mikkel Beiter i Digital FOTO

Udover at være en prisvindende fotograf er Mikkel Beiter også en trofast læser af Digital FOTO.

I Digital FOTO nr. 18/2018 kan du læse, hvordan han planlægger sine billeder, om hans skræk for højder, og om dengang på Island, hvor det var lige ved at gå galt i snestormen.

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs det nye blad med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de ni seneste blade af Digital FOTO.

Du får naturligvis også adgang til Fordelszonen med det samme. Fordelszonen er Digital FOTOs online univers, der er fyldt med videokurser, guider, presets, actions og meget mere.

Digital FOTO nr. 18/2018

I Digital FOTO nr. 18/2018 kan du læse interviewet med Mikkel Beiter, der udover at være trofast læser af Digital FOTO også er prisvindende fotograf med over 50.000 følgere på Instagram og masser af gode historier at fortælle. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...