Den nye DJI Mavic Mini
© DJI

Ny avanceret minidrone er i luften

DJI har netop lanceret deres nyeste drone, DJI Mavic Mini. Kameradronen fylder ikke meget i tasken og giver endnu flere mulighed for at skyde imponerende dronefotos.

30. oktober 2019 af Jeppe Vestergaard

DJI Mavic Mini er navnet på DJIs nye kameradrone. Det er en lille sag, der ikke fylder mere end arealet på en håndflade.

DJI går efter førstegangskøberen, der gerne vil prøve droneflyvning. DJI Mavic Minis størrelse og pris betyder nemlig, at man kan komme i gang med flyvningen uden besvær og alt for mange omkostninger.

Masser af flyvetid med DJI Mavic Mini

Droneflyvning kræver en masse strøm, og det resulterer i forholdsvis korte flyveture.

Den nye DJI Mavic Mini lover dog, at du trods en lavere pris end topmodellerne får samme flyvetid. DJIs topmodel til den almindelige forbruger, DJI Mavic 2 Pro, holder sig på papiret i luften i 31 minutter, mens DJI Mavic Mini klarer 25 minutters flyning.

> Læs vores anmeldelse af DJI Mavic Pro 2.

De 25 minutters flyvetid er en klar forbedring i forhold til DJIs Mavic Air, som hidtil har været den mindste kameradrone med høj opløsning. Da vi anmeldte DJI Mavic Air gav den os kun 18 minutters flyvetid.

> Læs også: 3 tips til at forlænge batteriet i din drone.

Den nye DJI Mavic Mini sammenfoldet.

Den nye DJI Mavic Mini vejer kun 249 gram og er 140 × 82 × 57 mm, når den er sammenfoldet.

© DJI

DJI Mavic Mini har lidt mindre opløsning

DJI Mavic Mini kan optage video i 2,7K, som er lidt lavere opløsning end fx Mavic Air, der skyder video i 4K ligesom DJI Mavic Pro 2.

Den lille drone slår dog sine konkurrenter i samme vægtklasse, da de ofte kun kan optage video i HD-kvalitet. Desuden har dronen en 3-akset gimbal.

Dronens fotos er på 12 mio. pixels. Den har et objektiv svarende til 24 mm F2.8 på et full-frame-kamera. Den optager udelukkende i jpeg-format og altså ikke raw.

Desuden har dronen sensorer, der hjælper til at undgå kollisioner. Endelig kan dronen holde en fast positionen i luften ud fra gps-koordinater.

> Læs også: Det skal du vide før du køber en drone.

Den nye DJI Mavic Mini er på størrelse med en hånd.

Sammenfoldet fylder den nye drone ikke meget. Der kan tilkøbes beskyttere til propellerne, så de ikke tager skade under transport.

© DJI

Mikrodronen vejer næsten ingen ting

Den lille størrelse giver en imponerende lille vægt for en kameradrone med et fint kamera. Mavic Mini vejer nemlig kun 249 gram, hvilket giver førstegangskøberen mulighed for en lynstart på dronefotografi.

Ifølge de danske regler for droneflyvning er en drone under 250 gram og med en maksimum hastighed under 50 km/t nemlig en mikrodrone.

Kategorien mikrodrone betyder, at du ikke behøver et dronetegn for at flyve med dronen. Det er heller ikke nødvendigt at have en ansvarsforsikring til dronen.

Reglerne for droneflyvning i al almindelighed gælder dog også for denne type drone.

Prisen for dronen er 3099 kroner. 

> Læs også: Sådan er reglerne for droneflyvning i Danmark.

Den nye DJI Mavic Mini udfoldet

Den nye DJI Mavic Mini måler 245 × 290 × 55 mm, når den er udfoldet. Dronen kan fungere i temperaturer fra 0 til 40 graders celcius.

© DJI

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...