Det skal du vide når du køber en kamerataske

Det er vigtigt, at du vælger en kamerataske, der passer til lige netop dig. Se her, hvad du skal kigge efter. 

© Shutterstock

Sådan vælger du den rigtige kamerataske

Skuldertasker, bæltetasker, rygsække, trolleys... Der findes stort set lige så mange kameratasker, som der findes fotografer, og det er langt fra ligegyldigt, hvilken taske du vælger. Se her, hvad du skal kigge efter.

En kamerataske er guld værd for dig som fotograf – i hvert fald, hvis du gerne vil passe godt på dit udstyr.

Det er nemlig vigtigt, at dit udstyr er fuldkommen beskyttet fra regn, støv og eventuelle slag, når du transporterer det frem og tilbage, og det kan en hverdagstaske ikke klare. 

Men hvilken kamerataske skal du så vælge? Et hylster, en skuldertaske, en rygsæk eller noget helt fjerde? 

Det afhænger alt sammen af, hvordan du fotograferer.

I denne artikel kan du læse om: 

Få 2 magasiner for 148 kr. + en gave: Slintaske til foto og fritid.

Kamerataskens størrelse

Det første, du skal finde ud af, er, hvor meget udstyr du har, og om du har brug for at have det hele på dig, når du er ude at fotografere. 

Overvej også, om du kommer til at købe mere udstyr i fremtiden, fx nye objektiver eller en flash, som din nye kamerataske skal kunne rumme.

Det kan være fristende at proppe din kamerataske med så meget kameraudstyr som muligt, så du er sikker på ikke at mangle noget, men husk, at din kamerataske bliver tungere og tungere, jo mere, du fylder i den.

Kamerataskens stil

Det er forholdsvist let at finde ud af, hvor stor din nye kamerataske skal være, for det handler blot om, hvad du har brug for at have i den. Det er straks sværere at vælge, hvordan den skal se ud.

For at lette beslutningen for dig har vi lavet en liste over de forskellige typer kameratasker, der findes på markedet.

Her kan du se, hvilken type fotograf de især egner sig til. 

kamerataske lille guide

Et hylster giver meget bevægelsesfrihed. Til gengæld kan du kun have ét kamera med objektiv i det.

© Shutterstock

Hylster-tasken

Et hylster er en kamerataske, der lige akkurat har plads til ét kamerahus og ét objektiv, plus eventuelle småting som fx hukommelseskort og batterier. 

Hylsteret har typisk en rem, så den kan bæres over skulderen og/eller en rem, der kan spændes om hoften som en almindelig bæltetaske.

Den er ideel til fotografer, der ikke skal skifte objektiv og gerne vil have stor bevægelsesfrihed. 

Hylsteret er fx meget velegnet, hvis du skal fotografere sportsbegivenheder og ikke vil slæbe på en stor kamerataske. 

> Læs også: Lær at tage billeder med masser af action her. 

Det skal du vide når du køber en kamerataske

En skuldertaske er ofte diskret udformet, så du kan falde ind i mængden, hvis du fx tager gadefotos. 

© Shutterstock

Skuldertaske

En skuldertaske er en kamerataske, der er større end et hylster og typisk har plads til mindst ét kamerahus og et par objektiver samt småting. 

Skuldertasker er ofte mere diskrete end fx rygsække og trolleyer, men der findes også modeller, der er mere rummelige, og som har tykke, polstrede remme, der er designet til at belaste skulderen mindst muligt. 

Skuldertasken er ideel for fotografer, der har brug for at kunne skifte mellem et par forskellige, mindre objektiver, og som ikke vil tiltrække sig for meget opmærksomhed, fx gadefotografer. 

Skuldertasken er også velegnet til at opbevare udstyr i derhjemme, når det ikke er i brug.

> Læs også: 5 tips til gadefotos

Det skal du vide når du køber en kamerataske

Med en rygsæk kan du slæbe alle dine yndlingsobjektiver med – uden at blive træt i skuldrene. 

Rygsækken

En rygsæk har typisk plads til flere kamerahuse og en håndfuld små eller et par store objektiver, men også denne type taske kan variere meget i størrelse.

Den store fordel ved rygsækken er, at den kan rumme rigtig meget udstyr og ikke slider på skuldrene og ryggen på samme måde som skuldertasken. Samtidig har du begge hænder fri. 

Til gengæld tager det ofte længere tid at skifte objektiver eller sætte nyt batteri i kameraet, fordi du typisk skal have tasken af og sætte den på jorden for at få fat i udstyret i den. Samtidig kan den være meget varm på ryggen, hvis du fx er på ferie et sted med høje temperaturer.

Den er ideel til fotografer, der har brug for at transportere store teleobjektiver og/eller flere kamerahuse samt et kamerastativ. 

Og så er den især velegnet til fugle- og naturfotografer, der skal transportere tungt udstyr over længere afstande. 

Læs også: Sådan vælger du den rigtige fotorygsæk

Boundary Rennen Recycled Daypack

Der findes flere rygsække, der fungerer som skal, og så skal du derudover købe indsats til dit udstyr, så du selv kan vælge størrelse m.m. 

© Boundary

Andre kameratasker

Der findes også andre typer kameratasker, fx trolleys og såkaldte hard cases. Fælles for dem er, at de meget rummelige og giver ekstremt god beskyttelse. De er dog meget begrænsende, da du som regel skal bære dem i den ene hånd og ikke på ryggen eller over skulderen.

Disse typer tasker er derfor mest velegnede til opbevaring af udstyr, der ikke er i brug, eller hvis du fx skal på en lang fly- eller biltur, hvor udstyret ikke skal bruges undervejs.

Læs også: 7 hverdagsting, du skal have i din fototaske

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...