GoPro kamera vandtæt GoPro Hero6 Black

GoPro Hero6 Black er det nyeste GoPro kamera, og kan fås med et stort udvalg af GoPro tilbehør.

© Shutterstock

Alt om GoPro kameraer

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte, kan de sættes på en drone? Hvilket GoPro kamera skal jeg købe? Få alle svarene her.

1. november 2017


Sjovere optagelser med GoPro kamera

Med små action kameraer som GoPro HERO6 Black kan man få fotos og videooptagelser, som ingen andre kameratyper kan klare.

Det, der gør GoPro kameraer så populære, er, at de er ekstremt små, har en kraftig vidvinkel, så man får masser af motiv med, og at de ved hjælp af GoPro udstyr kan monteres på droner, biler, hjelme og cykler

GoPro tilbehør

De seneste GoPro kameraer er vandtætte til ti meter uden undervandshus, og ellers kan de komme i undervandshuse, der enten følger med eller fås som GoPro tilbehør. Det giver optagelser, man slet ikke kan lave med dyrt grej, og prisen for et GoPro action kamera er forholdsvis lav.

Typisk kan man fjernstyre GoPro kameraer fra en smartphone. De seneste GoPro kameraer har også stemmestyring. Det vil sige, at når de fx er monteret på cykelhjelmen, kan man sætte en optagelse i gang ved at sige "GoPro start recording."

Navnet GoPro er nærmest blevet synonymt med denne type action kamera, men i dag er der mange alternativer til GoPro kameraer, heriblandt fra producenter som Sony, Panasonic, Garmin, TomTom og Ricoh.

Her kan du se en oversigt over de seneste typer GoPro kamera:

GoPro HERO6 Black GoPro kamera

Det sidste skud på stammen, GoPro Hero6 Black, blev lanceret i september 2017.

GoPro HERO6 Black

GoPros nyeste action kamera kan filme med hele 200 billeder i sekundet. Det er dobbelt så meget som forrige GoPro kameraer, og det gør GoPro Hero6 Black perfekt til ekstreme slow motion-optagelser.

Dette GoPro kamera kan desuden klare 4K video med en billedfrekvens på 60. Der er tre-akset billedstabilisering, så man får rolige optagelser, når man løber og cykler.

Opløsningen er fortsat 12,0 mio. pixels.

Her kan du se vores testoptagelser med GoPro Hero 6 Black i slow motion. Hold øje med Gearguiden, hvor vi senere bringer en fuld anmeldelse af kameraet.

GoPro pris

GoPro Hero6 Black koster ca. 4500 kroner.

GoPro Fusion GoPro 360 graders kamera

GoPro Fusion kan optage 360-graders video og still-billeder.

© GoPro

GoPro Fusion

Sammen med GoPro Hero6 Black blev der også lanceret en helt ny type GoPro kamera, der har to objektiver, så det kan optage video og fotos i 360 grader. Ligesom HERO6 er GoPro Fusion et stærkt GoPro kamera med mange af de samme funktionaliteter. 

Dette GoPro kamera har også en funktion, GoPro kalder OverCapture, hvor du kan rette på kompositionen efter optagelsen, fordi kameraet optager i alle retninger.

GoPro pris

GoPro Fusion kan forudbestilles for 5.899 kroner.

GoPro Hero5 Black GoPro kamera vandtæt

Med GoPro Hero 5 Black fik vi mulighed for at skyde Raw.

© GoPro

GoPro HERO5 Black

GoPro HERO5 Black var det første GoPro kamera, der både kan skyde i raw og jpeg. Det giver mulighed for bedre reducering af støj, da raw-filerne kan redigeres i Photoshop, Elements og Lightroom. 

Dette GoPro kamera fik også en ny, berøringsfølsom skærm på to tommer, og menu, indstillinger og kameradæksler er forbedret siden HERO4.

Fra 5-serien har man gjort hvert GoPro kamera vandtæt ned til 10 meter. Opløsningen er på 12 mio. pixels.

Her kan du læse vores anmeldelse af GoPro Hero5 Black, og hvilken karakter, vi gav kameraet.

GoPro pris

GoPro Hero 5 Black koster ca. 3000 kroner.

GoPro Hero5 Session er et lille og vandtæt GoPro kamera.
© GoPro

GoPro HERO5 Session 

Dette GoPro kamera er halvt så stort som storebror HERO5 Black, og har en opløsning på 10 mio. pixels. Der er ingen skærm til at tjekke billeder, og indstillingerne foretages med kun to knapper og et tekstdisplay på 5 x 18 mm.

Session har 4K-video, stemmestyring og opretning af fiskeøjeperspektiv. 

Detaljegengivelsen på dette GoPro kamera er ikke het så god som med GoPro Hero5 Black, så Sesson-modellen giver kun mening, hvis du har brug for et mindre kamera.

Her kan du læse vores anmeldelse af GoPro Hero5 Session, og hvilken karakter, vi gav kameraet.

GoPro pris

GoPro Hero 5 Session koster ca. 2200 kroner.

GoPro Hero4 GoPro kamera

Go Pro HERO4 fås i tre modeller. Her ses GoPro HERO4 Silver.

© GoPro

GoPro HERO4

Der er tre modeller i GoPro Hero4-serien, der nu kan fås til en god pris i forhold til et nyt GoPro kamera.

GoPro HERO4 Session er det mindste Go Pro kamera, og det optager video i op til 1440p og fotos på 8,0 mio. pixels. Det er vandtæt ned til 10 meter. 

GoPro HERO4 Silver har indbygget berøringsfølsom skærm og kan optage i 4K, men kun med 15 billeder i sekundet. Dette GoPro kamera kan skyde Full HD med op til 60 billeder i sekundet, og man får undervandhus med som GoPro tilbehør. 

Det gør man også i topmodellen GoPro HERO4 Black, der er uden skærm. Her er der 4K med 30 billeder i sekundet, og det kan tage fotos på12,0 mio. pixels, som kan skydes med 30 billeder i sekundet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...