GoPro kamera vandtæt GoPro Hero6 Black

GoPro har lanceret mere 10 actionskameraer gennem tiden, og det kan derfor være svært at bevare overblikket. Vi hjælper dig her.

© Shutterstock

Alt om GoPro kameraer

Serien af GoPro kameraer har revolutioneret markedet for actionfotografi og gør det fortsat, men hvilken model passer til dine behov? Vi gennemgår alle kameraerne på markedet, så du får overblikket.

Lige nu kan du købe tre forskellige modeller på GoPros hjemmeside. De tre modeller varierer både i pris og kunnen, så derfor opridser vi forskellene for dig her. 

I denne artikel kan du læse om:

GoPro Hero 8 Black

Det første kamera er Hero 8, der leverer flot video i både 4K med gode detaljer, ligesom slowmotionoptagelser også er fine. Fotokvaliteten fra de 12,0 mio. pixels er god i denne klasse. 

© Shutterstock

GoPro Hero 8 Black

GoPro har længe lanceret kameraer i deres serie ved nanv Hero, og Hero 8 Black er i øjeblikket den ældste version, du kan købe på deres hjemmeside.

Forinden denne model har du kunne købe Hero-modellerne 1-7, men disse er alle langsomt blevet udfaset, da der kom nyere Hero-kameraer til i serien.

Det, at Hero 8 Black nu er det ældste actionskamera, du kan købe, betyder dog ikke, at kameraets funktioner hører fortiden til – absolut ikke – men du sparer stadig en del penge, hvis du køber denne model, da kameraet er det næste, der bliver sat ud af produktion.

GoPro Hero 8 Black tager fotos med 12 mio. pixels, hvorimod den nyere 9'er model tager fotos med 20 mio. pixel, og det må siges at være den største forskel mellem de to kameraer.

Derudover må du også "nøjes" med 4K, når du skyder video, hvis du køber denne model i stedet for 9'eren, som har indbygget 5K.

GoPro Hero 8 Black har desuden den opgraderede indbyggede stabilisering ved navn Hyper Smooth 2.0, som klarer sig noget bedre end den vi oplevede med Hero 7 Black.

Her får du tre stabiliseringsindstillinger, hvilket betyder, at du kan tilpasse linsen til lige præcis det, du skal lave optagelser af. Den forbedrede funktion giver bl.a. bedre videooptagelser, når du løber med actionkameraet.

Vejledende pris: 2600 kroner.

Du kan læse vores anmeldelse af Hero 8 Black her.

> Læs også: Derfor skal du tage et actionkamera med på eventyr

GoPro Hero 9 Black

Det andet kamera på markedet lige nu er Hero 9, der leverer fremragende video på 5K. Det gør det muligt at beskære optagelserne og lave stillbilleder fra videoklip på hele 14,7 mio. pixels. 

© GoPro

GoPro Hero 9 Black

Vælger du den nyeste model i Hero-serien, får du et actionskamera med de nyeste standarder inden for actionsfotografi.

Denne model er blevet endnu bedre til at neutralisere pludselige stød i forhold til forgængeren, og det betyder endnu færre rystelser i dine videoer, selvom du presser kameraets stabiliseringsevne ved fx at løbe eller cykle.

Derudover er den største forskel mellem forgængeren og det nye actionkamera, at kameraet har en lille farveskærm på fronten, hvilket gør det meget nemmere at skyde videoer af dig selv.

Kameraet kan ligesom sin forgænger live streame, skyde raw og det har også ansigtsgenkendelse, så her er der ikke de store forskelle.

Vejledende pris: 3400 kroner. 

Du kan læse vores anmeldelse af Hero 9 Black her.

GoPro Max

Det tredje og sidste GoPro kamera er MAX, som bl.a. har stemmestyring og kan klare sig under vand på fem meters dybde. Det kan konkurrenterne ikke.

© Shutterstock

GoPro Max 

GoPro Max er det ultimative actionkamera på markedet lige nu, og det er et godt valg, hvis du vil have den absolut nyeste teknologi.

Som de andre modeller er GoPro Max også skabt til rejser, eventyr, sport og ekstremsport, men modellen har fået et nøk opad, når det kommer til optagefunktioner.

GoPro Max lader dig optage i 5,6K opløsning, og billedstabiliseringen er blevet endnu bedre i forhold til GoPro Hero 8 Black og GoPro Hero 9 Black. 

Udover 5,6K-opløsningen kan GoPro Max optage i 4K med 60 billeder i sekundet, hvilket giver en langt bedre opløsning end den ellers gode Full HD 1080 pixels – faktisk op til 4 gange højere detaljeniveau.

Som noget helt nyt kan GoPro Max optage 360 graders video, hvilket giver et anderledes udtryk til dine videoer. 

Det giver endnu mere livagtige optagelser, når du fx dykker med kameraet eller løber og cykler, da videoen viser et langt større udsnit af det, du oplevede.

Vejledende pris: 4.299 kr.

Du kan læse vores anmeldelse af GoPro Max her.

> Læs også: Sådan får du bedre billeder med et actionkamera

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...