GoPro kamera vandtæt GoPro Hero6 Black

GoPro kameraer er rubuste, små firkantede kameraer, som er nemme at have med overalt, og som egner sig særligt godt til action-fotografi.

© Shutterstock

Alt om GoPro kameraer

Serien af GoPro kameraer har revolutioneret markedet for actionkameraer og gør det fortsat, men hvilket GoPro passer til dine behov? Vi gennemgår alle kameraerne på markedet, så du får overblikket.

7. september 2020

GoPro Hero 7 Black

Med GoPro Hero 7 Black får du masser af actionkamera for pengene, men mange af funktionerne er sidenhen blevet bedre i nyere modeller. GoPro Hero 7 Black passer derfor godt til dig, som gerne vil spare en smule penge og ikke nødvendigvis behøver den seneste teknologi.

GoPro Hero 7 Black er efterfølgeren til de meget populære GoPro 5 og 6 kameraer, og kameraet lader dig optage i 4K-opløsning, så du får knivskarpe billeder trods den lille størrelse.

Derudover skyder GoPro Hero 7 Black 60 billeder per sekund, hvilket også bidrager til en utrolig høj opløsning, som virkelig giver muligheden for at skyde flotte videoer i naturen.

Du kan også vælge at optage video med opløsningen 2,7K med op til 120 billeder per sekund, eller du kan vælge at optage i 1080 pixels med op til 240 billeder per sekund.

Med et GoPro Hero 7 Black kan du vælge mellem at tage billeder i formaterne raw eller jpeg, og du kan skyde still-billeder med 12 megapixels.

GoPro Hero Black 7 kommer desuden med stemmestyring, hvilket er vældig praktisk, hvis du fx er på vej ned af en piste på ski, og du ikke lige har tid til at ændre indstillingerne manuelt.

GoPro Hero 7 kommer også med en forbedret billedstabilisering, som hedder Hyper Smooth. Funktionen gør kameraet bedre til at forudse dine bevægelser og eventuelle rystelser, så du altid får en glidende optagelse.

Vejledende pris: 2.199 kr.

> Læs også: Derfor skal du tage et actionkamera med på eventyr

GoPro Here 7

GoPro Hero 7 er vandtæt ned til 10 meter.

© Shutterstock

GoPro Hero 8 Black 

GoPro Hero 8 Black ligger prismæssigt mellem GoPro Hero 7 Black og GoPro Max, og det er derfor er fornuftigt kamera til dig, der gerne vil have et godt actionkamera, men måske ikke er parat til at betale for den allernyeste teknologi.

Som navnet antyder, er GoPro Hero 8 Black efterfølgeren til Hero 7-modellen. GoPro Hero 8 Black kommer med en øget billedstabilitet, hvor Hyper Smooth-funktionen har fået en opgradering til Hyper Smooth 2.0.

Hyper Smooth 2.0 har tre stabiliseringsindstillinger, hvilket betyder, du kan tilpasse linsen til lige præcis det, du skal lave optagelser af. Den forbedrede funktion giver bl.a. bedre videooptagelser, når du løber med GoPro Hero 8 Black.

GoPro Hero 8 Black kommer også med et opdateret brugersystem i forhold til GoPro Hero 7, så det nu er gjort endnu mere simpelt at betjene det lille kamera.

Stemmestyringen er også blevet udvidet, og du kan nu lave hele 14 forskellige stemmekommandoer, som den indbyggede mikrofon opfanger og handler efter.

GoPro Hero 8 har også fået en overhaling i designet, hvor kamerahuset er blevet smallere, hvilket gør det endnu nemmere at have med overalt.

Vejledende pris: 2.699 kr.

> Læs også: De bedste kameraindstillinger til action

GoPro Hero 8 Black

Det er blevet muligt at tænde kameraet med en stemmekommando, også når det er slukket.

© Shutterstock

GoPro Max 

GoPro Max er det ultimative actionkamera på markedet lige nu, og det er et godt valg, hvis du vil have den absolut nyeste teknologi.

Som de andre modeller er GoPro Max også skabt til rejser, eventyr, sport og ekstremsport, men modellen har fået et nøk opad, når det kommer til optagefunktioner.

GoPro Max lader dig optage i 5,6K opløsning, og billedstabiliseringen er blevet endnu bedre i forhold til GoPro Hero 7 Black og GoPro Hero 8 Black. Funktionen hedder nu Max Hyper Smooth, og billedstabiliteten er blevet endnu bedre end den, du finder i GoPro Hero 7 Black og GoPro Hero 8 Black.

Udover 5,6K-opløsningen kan GoPro Max optage i 4K med 60 billeder i sekundet, hvilket giver en langt bedre opløsning end den ellers gode Full HD 1080 pixels – faktisk op til 4 gange højere detaljeniveau.

Billedkvaliteten er også blevet optimeret, så du kan tage fotos i høj opløsning med 16,6 megapixels.

Som noget helt nyt kan GoPro Max optage 360 graders video, hvilket giver et anderledes udtryk til dine videoer. Det giver endnu mere livagtige optagelser, når du fx dyrker ekstremsport, da videoen viser et langt større udsnit af det, du oplevede på din tur.

Vejledende pris: 4.299 kr.

> Læs også: Sådan får du bedre billeder med et actionkamera

GoPro Max

GoPro Max giver dig også mulighed for at live-streame dine ture.

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...