Zoomfunktion i Oppo-mobil

Mobilproducenten Oppo er allerede ude med optisk zoom i deres flagskib.

© Oppo

Ny teknologi gør din næste mobil til et kraftværk

Mobilproducenterne presser godt på for at komme først med nye teknologier, der gør kamerafunktionerne endnu bedre. En ting, der virkelig er værd at glæde sig til, er optisk zoom.

Vi har for længst vænnet os til, at de nye mobiltelefoner kommer med både to og tre kameraer, så du fx har vidvinkel, supervidvinkel og tele samlet i mobilen. 

Nogle af producenterne reklamerer desuden med avancerede zoomfunktioner. Problemet er bare, at der ikke er tale om reel optisk zoom, som man kender det fra rigtige kameraer.

Zoom uden snyd

I disse mobiler skiftes der glidende mellem objektiverne, mens der udføres digital zoom. Det er ikke optimalt for detaljegengivelsen. 

Nu har flere producenter fundet på løsninger, der kan give dig reel optisk zoom, og den kinesiske producent Oppo har allerede løftet sløret for deres kommende satsning.

Oppo kan nemlig tilbyde optisk zoom, der dækker området 85-200 mm, og der er tale om en rigtig zoomkonstruktion, hvor linserne bevæger sig foran sensoren i et rør. Det vil give en væsentlig bedre detaljegengivelse. 

Også Apple og Samsung har gang i patenter for lignende løsninger.

>Læs også: 6 ting du skal vide om kameraet i din mobil

Femakset billedstabilisering

Femakset billedstabilisering, som vi kender fra systemkameraer, er godt på vej til mobilen.

© Oppo

Stærkere billedstabilisering

Ligesom vi først så digital zoom, har billedstabiliseringen i mobiltelefoner også været digital i lang tid. Det er faktisk kun få år siden, at optisk billedstabilisering fandt vej til mobilen, og det var et kæmpe løft. Nu er Oppo dog også klar til at give funktionen et endnu større løft. 

Nu kan du nemlig også glæde dig til femakset billedstabilisering, som du kender det fra de nyeste systemkameraer. Oppo selv mener, at deres teknologi kan kompensere 65 procent bedre end den nuværende teknologi.

De nye teknologier skulle gerne ramme forbrugerne i starten af 2022, og vi kan næsten ikke vente.

>Læs også: De bedste tips til bedre mobilbilleder

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...