Samsung Galaxy S21+

De nye topmodeller fra Samsung byder på spændende nyheder på kamerafronten. Her ses Galaxy S21+, der ligger i midten af prislejet. 

© Samsung

Den nye Galaxy-serie fra Samsung er proppet med smarte kamerafunktioner

Du kan fx zoome helt op til 100 gange ind, og filme med både front- og bagkameraet på samme tid.

15. januar 2021 af Sarah Marie Winther

Samsung har netop lanceret den nye Galaxy S21-serie, der består af Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra, og selv om de ser ud til at være direkte arvtagere efter de tre S20-modeller fra 2020, er der alligevel nyheder at glæde sig til.

De nye modeller er blandt andet blevet udstyret med et nyt kameramodul, der flugter med telefonens aluminiumsramme. 

Kameraernes zoomfunktion, som Samsung kalder Space Zoom, er også blevet forbedret, så man kan zoome op til 30x ind på et hvilket som helst motiv – og op til 100x med topmodellen S21 Ultra.

> Læs også: Her er den bedste kameratelefon lige nu

Fire kameraer i Galaxy S21 Ultra

S21 Ultra har ligesom sin forgænger et vidvinkelkamera med hele 108 mio. pixels. Derudover har den to separate kameraer med teleobjektiver på hver 10 mio. pixels, hvoraf den ene har 3x optisk zoom og den anden 10x optisk zoom. 

Og så har den da også et kamera på 12 mio. pixels, hvis ultravidvinkelobjektiv giver en billedvinkel på 120 grader. 

> Læs også: 6 ting du skal vide om kameraet i din mobiltelefon

Billeder fra video i høj kvalitet

Blandt andre nyheder er muligheden for at optage video i 8K (med op til 60 billeder per sekund) og derefter tage billeder af høj kvalitet fra videoerne med den såkaldte 8K Snap-funktion.

Der er også kommet en ny funktion kaldet Director's View, som gør det muligt at skifte manuelt mellem de forskellige objektiver under en videooptagelse, samt Vlogger View, som gør, at du kan filme med bag- og frontkameraet på samme tid. 

> Læs også: 6 apps fotografen skal have på sin smartphone

Bedre rustet til svagt lys

Der er også godt nyt til dem, der gerne vil bruge mobilens kamera i situationer med svagt lys. I topmodellen Galaxy S21 Ultra sidder nemlig Samsungs mest lysfølsomme kamera nogensinde. 

De tre modeller kan forudbestilles allerede i dag og kommer i handlen fra 29. januar. Priserne starter ved 6599 kr. for Galaxy S21, 8199 for Galaxy S21+ og 9799 for Galaxy S21 Ultra.

> Læs også: Her er den bedste app til billedredigering

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...