Kameramodul i Huawei P30 Pro

Der er hele 3 kameraer på bagsiden af den nye Huawei P30 Pro.

© Huawei

Huawei P30 Pro banker konkurrenterne

Den nye Huawei P30 Pro kan både fange de store vidder og komme tættere på fjerne motiver end nogen af de andre store spillere på smartphonemarkedet.

26. marts 2019 af Kristoffer Engbo

Der er ikke meget plads til optik i en mobiltelefon, men alligevel er det lykkes Huawei at udstyre den nye topmodel Huawei P30 Pro med et teleobjektiv, der svarer til 135 mm, så du kan stå på god afstand og komme tæt på detaljer.

Til sammenligning svarer de såkaldte teleobjektiver i konkurrenter som Samsungs Galaxy S10 og Apples iPhone XS til omkring 55 mm, så man får altså meget mere tele med Huaweis nye flagskib.

> Læs også: Derfor skal du fotografere med mobilen - nogle gange

Huawei P30 Pro

Telekameraet ses nederst, og Huawei har fået til det ved at lægge optikken på tværs inde i telefonen på samme måde som et periskop.

© Huawei

Huawei P30 Pro har hele tre kameraer på bagsiden, hvor opløsningen på telekameraet er på 8 mio. pixel, mens lysstyrken er F3.4. 

Telekameraet arbejder dog sammen med hovedkameraet, og ved hjælp af processorkraft og algoritmer kan du få hele 50x digital zoom fra de to kameraer.

Huawei P30 Pro ser i helt svagt lys

Hovedkameraet, som har 40 mio. pixels, har ligesom telekameraet billedstabilisering, og her er lysstyrken på F1.6, mens brændvidden svarer til 27 mm. 

Kameraet kan nærmest se i mørke, for ISO kan komme helt op på ISO 409.600.

I stedet for at registrere rød, grøn og blå som de fleste andre billedsensorer, registrerer sensoren i Huawei P30 Pro rød, gul og blå, hvilket skulle gøre, at kameraet kan fange endnu mere lys.

Billedsensor i Huawei P30 Pro

Den nye billedsensor arbejder sammen med telefonens processor, og sammen kan de ifølge Huawei opfange 40 procent mere lys end forgængeren Huawei P20 Pro.

© Huawei

Det tredje kamera i Huawei P30 Pro har en ultravidvinkel, der skulle svare til 16 mm, så du kan få masser af motiv med i billederne. 

Her er opløsningen på 20 mio. pixels og lysstyrken på F2.2.

Desuden er der en sensor, der bruges til at registrere dybden i motiverne, og blandt andet hjælper med at lave fx portrætter med baggrundsløring.

> Læs hvordan du overfører fotos fra mobilen i en fart lige her

Det koster Huawei P30 pro

Huawei P30 Pro

Frontkameraet på Huawei P30 Pro har en opløsning på 32 mio. pixels med en lysstyrke på F2.0.

© Huawei

Den nye topmodel har også fået en lillebror, der blot hedder Huawei P30. 

Den har også tre kameraer, hvor telen dog ikke er helt så kraftig. Her får du heller ikke den særlige sensor til at registrere dybde.

Telefonerne kan allerede købes nu, og herunder kan du se priserne.

Priser på Huawei P30 og Huawei P30 Pro

Huawei P30 med 128 GB: 5299 kroner

Huawei P30 Pro med 128 GB: 6699 kroner

Huawei P30 Pro med 256 GB: DKK 7499 kroner

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...