De bedste raw-muligheder til iPhone 7

De bedste raw-muligheder til iPhone 7

Med iOS 10 har du mulighed for at fotografere i raw-format med din iPhone eller iPad. Men det kræver en ekstern app.

12. december 2016

Med styresystemet iOS 10 kan du endelig fotografere i raw-format på nyere modeller af iPhone og iPad - fx den nye iPhone 7.

Standardappen fra Apple kan dog stadig ikke klare udfordringen, så du skal have 3. parts kamera-app for at åbne for raw-formatets herligheder.

Raw-formatet indeholder alle de oplysninger, som sensoren i kameraet har registreret i forbindelse med optagelsen. Jpg-filen, vi normalt får fra mobilen, er et komprimeret format, hvor en række detaljer allerede er gået tabt.

> Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Hvilken app, du foretrækker, afhænger af, hvad du ønsker at kunne med dit iPhone-kamera og hvilke motiver, du går efter.

Her har vi samlet en række af de bedste kamera-apps til iOS, der kan levere raw-filer.

> Læs også: Fantastisk billeder: En nat med iPhone 7

Camera Obscura, raw konverter til iPhone eller iPad

Obscura Camera giver dig fuld kontrol over dit kamera, samtidig med at appen har en række kreative filtre, du kan bruge umiddelbart i dine optagelser. 39 kroner

Manual raw konverter til iPhone eller iPad

Manual er en af de populæreste og mest brugervenlige kamera-apper og giver også fuld kontrol over kameraets indstillinger. 29 kroner.

> Læs også: De bedste gratis programmer til billedbehandling

ProShot raw konverter til iPhone eller iPad

ProShot har et spændende layout af de forskellige funktioner, der gør det lettere at bruge de forskellige funktioner og gemme indstillinger til en anden gang. 29 kroner.

Lightroom for iOs

Lightroom giver mulighed for at fotografere i raw, men ikke for at indstille blænde, ISO og lukkertid optimalt. Kan integreres med Lightroom på din computer, hvis du abonnerer på Adobe CC. Gratis.

> Læs også: Skyd raw med Lightroom Mobile til iOS 10

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...