Kvinde holder et systemkamera

Hybridkameraer er i virkeligheden det samme som systemkameraer. Der er dog fokus på to bestemte funktioner.

© Canon

Hvad er et hybridkamera?

Du er ganske givet stødt på den lidt diffuse brug af ordet hybrid i forbindelsen med digitalkameraer. Her forklarer vi, hvad et hybridkamera egentlig er.

Hvad er et hybridkamera?

Der er en del begrebsforvirring omkring brugen af ordet hybrid, når det gælder kameraer. For ti år siden brugte man fx ordet hybridkamera om spejlløse systemkameraer. 

Her kunne ordet dække over, at der var tale om et spejlløst systemkamera med samme funktioner som et traditionelt spejlrefleks – og derfor af mange beskrevet som det bedste af to verdener.

Ordet hybridkamera er også brugt i forbindelse med små, robuste kompaktkameraer, fx Olympus' undervandskameraer i Tough-serien. 

Selv i forbindelse med Instax-kameraer, der både kan tage billeder og printe, kan man støde på beskrivelsen hybridkamera.

>Læs også: Skal du vælge system- eller spejlreflekskamera?

Fujifilm X-H2

Med 39,8 mio. pixels og 8K-video er Fujifilm X-H2 et godt eksempel på et moderne hybridkamera.

© Fujifilm

Foto og video er omdrejningspunktet

Ordet hybridkamera er således brugt i flæng til at beskrive kameraer, som rummer en form for dobbelthed. I dag bruger producenterne mest betegnelsen hybridkamera til systemkameraer, der er lige velegnede til foto og video. Her har producenter som Canon, Fujifilm, Nikon, OM System, Panasonic og Sony en del at vælge imellem.

>Læs også: Få styr på kameratyperne

I moderne hybridkameraer vil der være mange avancerede videoindstillinger og -funktioner, uden at det er gået ud over fotodelen. Det gælder fx et kamera som Fujifilm X-H2, der både kan skyde fotos og video med meget høj opløsning.

>Læs også: Så godt klarer Fujifilm X-H2 sig

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...