Nikon Z fc

Nikon Z fc er inspireret af det legendariske Nikon FM2

© Nikon

Legendarisk Nikon-kamera i nye klæder

Det nyeste systemkamera fra Nikon er lidt af en overraskelse, for det ligner slet ikke de vante Z-modeller. Derimod er Nikon Z fc designet i bedste retrostil med det legendariske FM2 i tankerne.

Nikons nye systemkamera stikker i den grad ud fra den traditionelle Z-serie. 

Nikon Z fc er nemlig et rendyrket retrokamera med klare linjer til et af fotohistoriens mest ikoniske kameraer – Nikon FM2.

Spejlreflekskameraet FM2 , der kom på gaden i 1982, var sprængfyldt med banebrydende funktioner og teknologier i et kompakt og robust design. Man kunne fx skyde med en lukkertid på 1/4000 sekund, hvilket var imponerende for sin tid. 

Kameraet blev hurtigt populært blandt førende fotojournalister som fx Steve McCurry og Mary Ellen Mark.

Dedikerede indstillingshjul

Med sit ikoniske design, er det ikke underligt, at Nikon nu lader kameraet genføde i et moderne og spejlløst kamerahus i stil med det design, vi også kender fra Fujifilms X-serie. 

Af samme grund er Nikon Z fc udstyret med dedikerede indstillinghjul til fx ISO og lukkertid, ligesom det normale greb, der er på moderne kameraer, ikke findes her. 

Designet er holdt helt enkelt og klassisk.

>Læs også: Det skal du vide om sprejlreflekskameraer

Nikon Z fc

Nikon Z fc er kendetegnet ved de mange dedikerede indstillingshjul.

© Nikon

Retrokamera med APS-C-sensor

Det nye Nikon Z fc er et systemkamera med det såkaldte DX-format, der betyder, at kameraets sensor er af APS-C-typen, ligesom det også er tilfældet med Nikon Z 50. Det er da også den samme sensor på 20,7 mio. pixels som sidder i Nikon Z fc. Faktisk deler de to kameraer mange specifikationer. Kameraet kan fx skyde 11 billeder i sekundet, og der er 209 fokuspunkter.

Skærmen måler 3,0 tommer og har en opløsning på 1.04 mio. punkter. Den optiske søger er på 2,36 mio. punkter. Ligesom med Z 50 må man undvære billedstabilisering.

Nikon Z fc koster 7790 kroner, men kameraet kan også købes i forskellige sæt. Man kan fx vælge kameraet sammen med en særlig sølvfarvet udgave af objektivet Z DX 16-50mm F3.5-6.3 for 8890 kroner.

Samtidig med lanceringen af Nikon Z fc er Nikon også klar med de to nye objektiver NIKKOR Z 28mm F2.8 SE og NIKKOR Z DX 18-140mm F3.5-6.3 VR. 

>Læs også: Her er det bedste kompakte systemkamera

Nikon Z fc

Nikon Z fc er det første Z-kamera med sidehængslet skærm, som kan vinkles i alle retninger.

© Nikon

Gammel retro fra Nikon

Det er i øvrigt ikke første gang, Nikon lancerer et retrokamera som supplement til de traditionelle modeller. I 2013 kom fx det digitale spejlrefleks Nikon Df med full-frame-sensor, som også lignede et analogt spejlreflekskamera.

Vi venter spændt på, om der også kommer en retroudgave af full-frame-kameraet Z 7II.

Du kan læse anmeldelsen af det gamle Nikon Df her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...