Panasonic Lumix GX880

Panasonic Lumix GX880 har indbygget wi-fi, så selfiebillederne kan overføres trådløst til mobiltelefonen.

© Panasonic

Panasonic Lumix GX880 er perfekt til selfies

Det nye Panasonic Lumix GX880 er en lækkerbisken for de selfieglade, men fotoentusiaster bør også kigge nærmere på systemkameraet.

15. maj 2019 af Kristoffer Engbo

Det nye Panasonic Lumix GX880 lyder som drømmekameraet for folk, der vil lægge billeder af sig selv ud på de sociale medier.

Man kan blandt andet tage flotte selfieskud om aftenen, hvor både personer i forgrunden og selve baggrunden bliver veleksponeret. Og så kan man lave specielle effekter med en sløret baggrund på sine selfies.

Lcd-skærmen på Panasonic Lumix GX880

Skærmen på Panasonic Lumix GX880 kan selvfølgelig vippes hele vejen rundt, så du kan kontrollere kompositionen, når du peger kameraet mod dig selv.

© Panasonic

Kameraet har også funktioner, der kan udglatte hud og gøre ansigter slankere at se på. Og når billederne er taget, kan man fx lægge kunstig makeup og gøre tænder hvidere.

> Vil du tage endnu bedre portrætter, så læs mere her.

Panasonic Lumix GX880 er mere end et selfiekamera

Det nye Panasonic Lumix GX880 passer dog også fotoentusiasten, der har brug for et lille kamera, der – i hvert fald på papiret – kan skyde i høj kvalitet.

Trods en ret lille størrelse har det nemlig en forholdsvis stor Four Thirds-sensor, der bør give langt bedre billedkvalitet end fx en mobiltelefon.

Opløsningen er på 16,0 mio. pixels, og Panasonic har fjernet det såkaldte low-pass-filter foran billedchippen for at få højere detaljegrad. 

Da Panasonic Lumix GX880 er et systemkamera, kan du skifte objektiv, så du ikke er låst af kitoptikken på 12-32 mm, svarende til 24-64 mm, som følger med.

> Læs også: Skal du vælge systemkamera eller spejlreflekskamera? 

Hurtig autofokus i Panasonic Lumix GX880

Du kan optage i raw, så du kan få den optimale kvalitet ud af kameraet ved computeren, og der er endda mulighed for at konvertere raw-filerne direkte i kameraet.

Autofokus kan stille skarpt i løbet af bare 0,07 sekunder og fungerer også i forholdsvis svagt lys. Kameraets autofokus har desuden både ansigts- og øjegenkendelse.

Kameraet sælges i kit med objektivet Panasonic LUMIX G VARIO 12-32mm F3.5-5.6 ASPH. MEGA O.I.S. til en vejledende pris på 4499 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...