Vi testede blandt andet kameraerne på en stor udendørs gokartbane, hvor autofokus blev sat på prøve.

© Digital FOTO

Test: De bedste kameraer til entusiasten

Billedkvaliteten er helt i top, og autofokus er hurtig og i præcis, når vi tester markedets bedste kameraer til entusiaster.

19. oktober 2020 af Kristoffer Engbo

Når du betaler mere end 20.000 kroner for et kamera, får du en opløsning, der giver masser af detaljer, og du får en yderst avanceret autofokus, der dækker en stor del af billedfladen og holder godt fast i motiver i bevægelse.

Derudover er kameraerne i denne tunge klasse solidt bygget med masser af tilpasningsmuligheder, så du kan justere dem til netop din måde at fotografere på.

>Læs også: 5 tips til bedre naturbilleder

Vejen til Årets kamera 2020

Vi har i Digital FOTO 16/2020 testet fem spejlløse systemkameraer i klassen mellem 20.000 og 40.000 kroner for at finde klassens bedste, der går videre til den store finale, hvor vi kårer Årets kamera 2020.

Fire af kameraerne i testen er udstyret med en stor full-frame-billedchip, mens det femte har en billedsensor, der er endnu større.

Med i testen er nemlig mellemformatkameraet Fujifilm GFX 50R, hvor billedchippen er omkring 65 procent større end full-frame.

>Læs også: Få styr på kameraenes sensorstørrelser

De er med i testen

Canon EOS R5

Fujifilm GFX 50R

Nikon Z 7

Panasonic Lumix DC-S1R

Sony A7R III

© Digital FOTO

Hvad den store mellemformatchip i Fujifilm betyder for billedkvalitet og funktioner, kan du læse mere om i testen i Digital FOTO nr. 16/2020.

I testen kan du også se, hvordan det nye Canon EOS R5 klarer sig i direkte duel mod konkurrenterne.

Testen finder du i Digital FOTO nummer 16/2020, som er på hylderne netop nu. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...