Canon EOS R7

EOS R7 er den største af de to nye spejlløse APS-C-kameraer i R-serien.

© Canon

Traditionsrig kameraserie fra Canon i nye klæder

Canon udbygger serien af spejlløse kameraer i R-serien med to APS-C-modeller. R7 og R10 skal således overtage pladsen for legender som EOS 850D og EOS 7D.

Med to nye systemkameraer vil Canon løfte arven fra de succesrige spejlreflekskameraer med APS-C-sensor som fx EOS 850D og EOS 7D. Canon har nemlig valgt at implementere en APS-C-sensor i to nye kameraer, som er udstyret med den samme store R-fatning, der også findes i spejlløse full-frame-modeller som EOS R5 og R6.

Flere godbidder er endda nedarvet fra det lynhurtige flagskib Canon EOS R3. Det gælder fx den kraftige Digic X-processor og det avancerede fokussystem, der automatisk kan registrere og tracke dyr, mennesker og køretøjer. 

Vi har allerede haft de to nye kameramodeller i hænderne, og vi har indtil videre et rigtig godt indtryk af design og ergonomi. Du kan snart læse vores grundige anmeldelser i Fordelszonen.

Canon EOS R7 og R10

Begge kameraer har fået en ny og smart knap på fronten, der gør det nemt at skifte mellem enkelt fokus og følgefokus.

© Canon

Lillebror med fart på

Canon EOS R10 er navnet på den mindste APS-C-model, som har en opløsning på 24,0 mio. pixels. Kameraet kan skyde 15 billeder i sekundet med mekanisk lukker og op til 23 billeder per sekund med elektronisk lukker og kontinuerlig autofokus.

Kameraet har en indbygget popup-flash, som du kender det fra fx EOS 850D, og du kan optage video i 4K med både 30 og 60 billeder i sekundet. EOS R10 har plads til et enkelt SD-kort i UHS-II-klassen.

Prisen for Canon EOS R10 uden objektiv er 7849 kroner. Kameraet fås også med et kitobjektiv.

>Læs også: Skal jeg vælge spejlrefleks- eller systemkamera?

Canon EOS R7 + R10

Med deres store R-fatning kan både R7 og R10 bruge de samme RF-objektiver, som full-frame-modellerne.

© Canon

Topmodel til den krævende entusiast

Med det større Canon EOS R7 er der skruet op for opløsningen, som her er 32,0 mio. pixels. Kameraet, der indtil videre er topmodel, når det gælder APS-C-sensor, har indbygget femakset billedstabilisering, som med udvalgte objektiver kan kompensere for otte eksponeringstrin. Du vil altså sagtens kunne skyde håndholdt med en lukkertid på et sekund.

EOS R7 er også hurtigere end EOS R10. Med den elektroniske lukker når hastigheden her op på hele 30 billeder i sekundet med fuld følgefokus, når du skyder serier.

På videosiden klarer EOS R7 4K med både 30 og 60 billeder i sekundet, og det er muligt at optage i det professionelle C-Log-format, der er velegnet til avanceret videoredigering.

Kameraet har også fået et nyt indstillingshjul, som sidder ved siden af søgeren og omkranser et lettilgængeligt joystick. Placeringen er overraskende god. Indstillingshjulet kan bruges på samme måde som det store hjul, der fx sad på de ældre EOS 5D-modeller. Det kan fx være justering af eksponeringskompensation, eller når du bladrer i de billeder, du har taget.

Til forskel fra EOS R10 benytter EOS R7 desuden et større og kraftigere batteri, og kameraet kan tage to SD-kort af UHS-II-typen.

Prisen for Canon EOS R7 er 11.999 kroner. Kameraet fås også i sæt med to forskellige objektiver.

Læs også: Her er det bedste kompakte systemkamera

Canon EOS R7 + R10

Begge kameraer har berøringsfølsomme skærme, som er fuldt fleksible.

© Canon

Kameraserie på vej ud

Canon har i forvejen spejlløse systemkameraer med APS-C-sensor. Det er den meget kompakte EOS M-serie, som benytter sin egen objektivserie. Med lanceringen af APS-sensorer i de store R-kameraer har Canon således to APS-C-systemer. Vi anser det derfor for sandsynligt, at den lille M-serie vil blive udfaset. Vi har dog ikke kunnet få dette bekræftet, men vi følger udviklingen med stor interesse.

Canon EOS RF

De nye RF-S-objektiver er dedikeret til APS-C-sensorer, og billedudsnittet vil beskæres, hvis de bruges på et full-frame-kamera.

© Canon

Nye objektiver er skræddersyet til R7og R10

Sammen med de to kameraer er Canon også klar med to dedikerede APS-C-objektiver til R-systemet. Det er et lille RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM og et større RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM. Det er også disse objektiver, som kan købes i sæt med de nye kameraer.

Både EOS R7 og R10 kan også bruges med de eksisterende RF-objektiver til full-frame.

Læs også: Stor guide til objektiver

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...