Vi tog blandt andet de fem kameraer i testen med til vandet, hvor vi fotograferede landskaber.

© Digital FOTO

Test: Her er det bedste kamera i økonomiklassen

Du får imponerende meget kamera og spændende funktioner i klassen fra omkring 6000 kroner. Vi har testet fem stærke system- og spejlreflekskameraer for at finde det bedste.

På Digital FOTO er vi i fuld gang med at finde frem til årets bedste kamera. I løbet af 2020 tester vi kameraer med udskiftelig optik i forskellige prisklasser, og vinderen fra hver test ender i den store finale sidst på året.

Nu har vi testet system- og spejlreflekskameraer i økonomiklassen fra omkring 6000 kroner, hvor kameraerne har indbyggede søgere, og du kan få hurtige serieoptagelser og en rask autofokus.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Spejlløse systemkameraer i flertal

Vi har været på fototur med fem kameraer i klassen, og kun et enkelt af dem er et traditionelt spejlreflekskamera, mens de fire andre er spejlløse systemkameraer, hvor søgeren er elektronisk og viser billedet med de farver og den eksponering, det vil få.

De her kameraer er med i testen:

Canon EOS 850D

Fujifilm X-T30

Nikon Z 50

Panasonic Lumix DC-G90

Sony A6400

Canon EOS 850D yderst til venstre er et traditionelt spejlreflekskamera, mens de fire andre er spejlløse systemkameraer.

© Digital FOTO

Undervejs oplevede vi store forskelle i mængden af funktioner i kameraerne, ligesom der er store forskelle på blandt andet skærme og muligheden for at skyde hurtige motiver.

Du kan læse testen i Digital FOTO nr. 14/2020, hvor vi også giver point for en lang række parametre, så du nemt kan se, hvordan de enkelte modeller klarer sig inden for de områder, du synes er vigtige.

>Læs også: 5 tips til bedre naturbilleder

Du kan fx se, hvordan kameraerne klarer sig, når det gælder øjefokus, menu, detaljegrad og kvaliteten af søgeren. Og så afslører vi selvfølgelig, hvilket kamera der er det bedste i klassen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...