Sommerbilleder i høj sol

Tag kameraet med i solen

Sommertid er også fototid. Med flash og et gråfilter i tasken kan denne sommer blive en lærerig en af slagsen bag søgeren.

Det kan virke fjollet at tilføre mere lys, når solen er på sit højeste. Men du kan med fordel bruge din flash til at sætte ekstra liv i dit billede.

I et modlysbillede kan du få dit motiv til at stå frem, hvor det ellers ville blive en silhuet, og i høj sol kan du udligne grimme skygger med flash.

Den lette løsning i høj sol er at flytte dit motiv ind i skyggen, hvis det er muligt. Men når det ikke lader sig gøre, er flash vejen frem.

Fremhæv motivet i solnedgangen

Flashen kan også give dramatiske effekter ved solnedgang eller hvis en storm trækker op med mørke skyer.

Indstil kameraet på manuel så baggrunden bliver, som du gerne vil have den, og brug herefter din flash til at oplyse dit motiv.

Husk på, at den indbyggede flash ikke kan synkronisere med lukkertider over omkring 1/200 sekund. Alternativt kan du bruge hi-speed sync.

Brug flash til at oplyse dit motiv

Stop lyset med filter

Skal du have liv i for eksempel havet eller himlen, kan det være en god idé at bruge et gråfilter.

Med sådan et kan du få længere lukkertider, der lader dit billede “rulle”, uden det bliver overbelyst.

De mest udbredte filtre har to, tre, fire, seks eller 10 trin - jo flere trin, des mere lys blokerer de. Det betyder, at du uden overeksponering kan skyde med et sekund eller mere i lukkertid på en brandvarm feriedag.

I artiklen, du kan hente nederst på siden, får du 10 nemme tips og ideer til at få de bedste sommerbilleder i kassen.

> Læs også: Fantastiske billeder med lav sol

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...