CES®
© CES®

CES 2021: Her er de største fotonyheder

Trods Covid-19 afholdes verdens største elektronikmesse CES fra den 11. til den 14. januar 2021 i Las Vegas. CES bliver dog uden publikum, og i stedet præsenteres dette års største produktlanceringer online. Her får du et overblik over fotonyhederne.

15. januar 2021 af Christian Trant

Den årlige elektronikmesse CES plejer at få hele verdens tech- og elektroniknørder til at valfarte til Las Vegas, hvor producenter som bl.a. Sony, DJI og Samsung præsenterer nogle af årets mest spændende produkter.

Men i år er alle interesserede nødt til at blive hjemme og se konferencen online. 

I denne artikel får du løbende overblikket over de mest spændende nyheder, der offentliggøres til CES. 

Sony præsenterer deres første drone nogensinde

CES 2021 var netop skudt i gang, da Sony annoncerede en af årets helt store nyheder. I hvert fald, hvis du droneinteresseret. 

Meget tyder på, at markedet for hobby- og semiprofessionelle droner bliver endnu større de kommende år, og den udvikling vil Sony selvfølgelig også have del i.

Sonys første drone Airpeak er designet til videooptagelser og professionel dronefotografering, men derudover er informationerne stadig meget få.

Sonys kameraer har længe været blandt de bedste på markedet, og derfor er det også rigtig interessant, hvordan deres første drone bliver modtaget.

Sony fortæller, at dronen Airpeak er klar i foråret 2021.

LG præsenterer smartphone med fleksibel skærm

Det sydkoreanske mobilmærke LG har løftet lidt af sløret for, hvordan fremtidens smartphones kan se ud, og det lyder meget, meget spændende.

På CES-messen præsenterede LG en smartphone med en skærm, som kan antage flere størrelser. Skærmen kan blive lige så stor som en tablet, men den kan også tage form som en almindelig smartphone, når det ønskes. 

De seneste år har tendensen været, at smartphones får større og større skærme, men det har også gjort dem mindre praktiske. Derfor lyder det tiltalende med en smartphone med en justerbar skærmstørrelse. 

LG har endnu ikke meldt ud, hvornår det bliver muligt at købe den fleksible smartphone. 

ViewSonic viser ny redigeringsskærm frem til fotograferne

ViewSonic har vist flere computerskærme frem til årets CES-elektronikmesse, men især firmaets første 8K ColorPro-skærm vækker interesse hos de fotointeresserede.

Skærmen er nemlig designet specielt til fotografer, der redigerer billeder, og som ønsker den allerhøjeste opløsning og en bred farvedækning.

Den nye skærm på 32 tommer viser 99 procent af Adobe RGB-farverummet, og det er meget mere præcist end de fleste andre computerskærme, der typisk viser 60-80 procent af Adobe RGB-farverummet.

ViewSonic-skærmen giver dermed tæt på fuld kontrol over dine redigeringer, da skærmen viser farverne meget, meget præcist. 

Og som noget ganske nyt, kommer skærmen også med en ny funktion, der gør det muligt at lave farveredigeringer, som farveblinde kan se.

ViewSonic-Skærmen har nemlig en funktion, der simulerer farveblindhed, så fotografer eller designere kan øge farvegenkendeligheden hos farveblinde. 

Faktisk øges farvegenkendeligheden med op til 90 procent hos farveblinde, når fotografer har simuleret farverne med ViewSonics color-blind mode. 

Skærmen hedder VP3286-8K, og den kommer til at koste omkring 30.000 kroner, når den kan købes i butikkerne til sommer.

ViewSonic-skærm til billedredigeringer

ViewSonic er et af de første firmaer, der satser stort på at lave IT-løsninger, der lader farveblinde se farver.

© ViewSonic

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...