Billeder af den nye iPhone 11 Pro
© Apple

Fotografen vil elske den nye iPhone 11 Pro

Apple har præsenteret tre nye telefoner, hvor de især har haft kameraentusiasten i tankerne. Læs hvorfor, du vil elske den nye iPhone 11 Pro lige her.

10. september 2019 af Jeppe Vestergaard Jensen

Apple har lanceret tre nye kameratelefoner. Deres mindre og billigere model iPhone 11, og deres nyeste flagskibe iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Især iPhone 11 Pro og den lidt større iPhone 11 Pro Max kæler for fotoentusiasten. Ifølge Apple har en iPhone aldrig haft et bedre kamerasystem.

Kameratelefonerne har tre kameraer: En 26 mm vidvinkel med blænde f1.8, en 56mm teleobjektiv med blænde f2.0 og endelig en 13mm ultravidvinkel med blænde f2.4. 

Alle kameraer har 12 mio. pixels opløsning.

> Læs også: 6 ting du skal vide om din telefons kamera.

Ny teknologi giver vild opløsning

Apple har opfundet en ny teknologi, som de kalder Deep Fusion. Teknologien giver billeder med en dobbelt så høj opløsning.

Teknologien fungerer ved, at iPhonen først tager fire korte billeder, så fire sekundære billeder og endelig et billede med en lang lukkertid. Derefter kombinerer den de ni billeder til ét, som har en opløsning på 24 mio. pixels.

Den nye iPhone 11 Pro i kameramenuen

Du kan skifte mellem de tre hovedkameraer, hvilket i princippet betyder, at du kan zoome to gange ind og to gange ud fra det almindelige perspektiv.

© Apple

iPhone 11 Pro og iPhone Pro Max har også Night Mode, som hjælper til, hvis motivet er meget mørkt. 

Kameratelefonen slår selv funktionen til, så du får mere lys i dine fotos end normalt. I præsentationen af kameratelefonen virkede funktionerne ganske imponerende.

Endelig har de nye telefoner også fået en smart ny funktion, hvor du kan holde den almindelige billedudløserknap nede, hvorefter den straks begynder at optage video. Med denne metode behøver du ikke skifte over til video, hvis du pludselig hellere vil optage video.

> Læs også: Derfor skal du fotografere med din kameratelefon.

iPhone 11 Pro viser, hvordan Night Mode fungerer

Den nye iPhone 11 Pro har også fået en Night Mode-funktion, hvor den giver billedet mere lys, hvis det er meget mørkt.

© Apple

iPhone 11 Pro er vild med video

Den nye iPhone Pro 11 og iPhone Pro Max er også en opgradering i forhold til video.

Telefonens tre kameraer bag på og det ene foran kan alle skyde 4K video med 60 billeder i sekundet.

Da alle fire kameraer kan skyde i den samme opløsning, betyder det, at du kan skifte mellem dem – også mens du optager video.

Det giver mulighed for en ny og meget imponerende funktion, hvor du med en tredjeparts-app kan optage video på flere af kameraerne samtidig.

Det vil sige, at du fx kan optage to videoer på samme tid. Du kan optage en selfieoptagelse og én optagelse med teleobjektivet på samme tid. Du kan også skifte mellem alle fire kameraer under optagelse eller redigere dem efterfølgende.

iPhone 11 Pro bliver 5,8 tommer og den større iPhone Pro Max bliver 6,5 tommer. Begge har en såkaldt Super Retina-skærm, der skulle have en meget høj opløsning og lysstyrke.

Endelig er kameratelefonen både støv og vandtæt. Angiveligt kan de klare 30 sekunder under vand med et tryk på to meter.

De første telefoner bliver sendt på markedet den 20. september, hvor prisen vil være 9.799 kroner for en iPhone 11 Pro Max og 8.899 kroner for en iPhone 11 Pro.

> Læs også: Her er de bedste tips til bedre mobilbilleder.

Se præsentationsvideoen af iPhone 11 Pro herunder.

Mindre model med to kameraer

Apple lancerede også den mindre model iPhone 11, som kommer med to kameraer på bagsiden.

Kameraerne er en vidvinkel og en ultra vidvinkel. Det er en ændring fra tidligere modeller, der har haft en vidvinkel og et teleobjektiv på bagsiden.

Ligesom iPhone 11 Pro har kameraerne 12 mio. pixels og kan optage 4K video med 60 billeder i sekundet.

I følge Apples præsentation er der ikke umiddelbart den store forskel på de tre iPhones kameraer. Forskellen er umiddelbart det ekstra kamera på de dyrere modeller, som giver nye muligheder.

Endelig præsenterede Apple hvad de kalder en slofie. En såkaldt selfieoptagelse i slowmotion. De fortalte, ikke uden humor, at de vil elske at se alle brugernes nye slofies.

iPhone 11 får en pris på 6.299 kroner. Den kommer i størrelserne 64 GB, 128 GB og 256 GB.

> Læs også: Fire tips til bedre lys i din mobilbilleder.

Den nye iPhone 11

Den nye iPhone 11 kommer i seks farver.

© Apple

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...