Fujifilm X-T4

Det nye Fujifilm X-T4 vejer 607 gram, hvilket er 68 gram mere end forgængeren. Det lader dog også til at være proppet med forbedringer.

© Fujifilm

Fujifilm løfter sløret for X-T4: Større og mere kraftfuld end nogensinde

Det nye Fujifilm X-T4 er både større og tungere end forgængeren, men med den ekstra vægt kommer et bedre batteri, indbygget billedstabilisering, nye filtre og meget mere.

26. februar 2020 af Sarah Marie Winther

På trods af den store succes, Fujifilm har fået med sine kameraer med APS-C- og mellemformatssensor, har de ingen intentioner om at træde ind i på full-frame-markedet.

I stedet bliver de ved med at forbedre de populære modeller blandt andet i X-serien, og det nyeste skud på stammen er det netop annoncerede X-T4.

> Læs også: 5 gode grunde til at vælge et systemkamera

Fujifilm X-T4

Den nye billedstabilisering betyder, at det vil blive lettere at lave håndholdte optagelser med de 18 ud af Fujfilms 29 objektiver med X-fatning, der ikke har indbygget billedstabilisering.

© Fujifilm

Slut med rystede billeder i svagt lys

Og hvad kan denne nye model så, som den kun 18 måneder gamle forgænger X-T3 ikke kunne? Den vigtigste nyhed i X-T4 er den indbyggede billedstabilisering, som fans i årevis har skreget på.

Billedstabiliseringen gør det meget lettere at fotografere og filme håndholdt med de af Fujifilms objektiver, der ikke selv har billedstabilisering. (Det er dem, der ikke har forkortelsen OIS i navnet.)

Det gør også X-T4 både større og tungere end X-T3. Det lader dog til, at Fujifilm har formået at få funktionen til at fylde mindre end tidligere, for vægten er kun steget med 68 gram. 

> Læs også: Systemkameraet - Årtiets store vinder

Fujifilm X-T4

Hvor LCD-skærmen på X-T3 havde 1,04 mio. punkter, har den fleksible LCD-skærm på X-T4 hele 1,62 mio. punkter, hvilket giver en bedre detaljegengivelse.

© Fujifilm

Selfie-skærm og nye filtre i X-T4

Af andre nyheder kan nævnes en fleksibel skærm, der kan drejes indad, så den er beskyttet under fx transport, og udad, så det er nemt at tage fx selfies og familiebilleder på ferien. 

X-T4 får også en ny billedstil, eller filmsimulation, som det hedder hos Fujifilm. "Bleach Bypass" efterligner en metode, man brugte på negativer i analogfotografiets tid, som forstærker kontrasten og dæmper farverne. 

> Læs også: Nye objektiver fra Fujifilm slår to rekorder

Mere holdbart batteri

Mens Fujifilm X-T3 kunne skyde op til 390 billeder på én opladning, kan du med det nye og større batteri i X-T4 tage op til 500 billeder, eller 600 billeder, hvis du bruger den nye, strømbesparende tilstand. 

Derudover lover Fujifilm blandt andet hurtigere autofokus og forbedret øjegenkendelse, en mere stille lukker og en hastighed på 15 til 20 billeder i sekundet, alt efter om du bruger den mekaniske eller elektroniske lukker. 

> Læs også: Få styr på kameraernes sensorstørrelser

Fujifilm X-T4

Fujifilm X-T4 er en anelse tykkere end forgængeren, men derudover er det stilrene retro-design bevaret, og langt de fleste knapper sidder som på X-T3. 

© Fujifilm

Fujifilm X-T4 vil kunne fås i sølv og grå og forventes at være i butikkerne i slutningen af april. Prisen for huset alene kommer til at ligge på cirka 14.000 kroner. 

Det er ikke voldsomt i betragtning af, hvad du får, men alligevel to tusind kroner mere, end hvad du skal slippe for den nærmeste konkurrent, Sony A6600. Vi glæder os til at finde ud af, om X-T4 er pengene værd. 

Læs mere om det nye kamera her

> Læs også: Få styr på kameratyperne

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...