© Digital FOTO

Test: De mindste full-frame-kameraer

Den store full-frame-sensor giver suveræn billedkvalitet. Vi har testet de mindste og letteste modeller med den store billedchip.

Tidligere krævede kameraer med den store full-frame-sensor et dybt greb i pengepungen, og udstyret var tungt og stort.

Sådan behøver det ikke længere være, for de fleste kameraproducenter har nu også kompakte full-frame-kameraer på hylderne til overkommelige priser.

Det er blandt andet fraværet af spejlet, der gør det muligt at lave kameraerne mindre end før.

De mindste modeller med full-frame-sensor har nogenlunde samme størrelse som mange kameraer med den mindre APS-C-sensor, selv om billedchippen er mere end dobbelt så stor.

>Læs også: Få styr på kameraernes sensorstørrelser

Fem full-frame-kameraer i test

Vi har testet fem af de mindste systemkameraer med den store full-frame-sensor i byens parker og gader, hvor de er perfekte for gadefotografen, der vil på opdagelse med en lille og let udrustning.

Lær alt om at bruge dit kamera i videoserien “Fotoskolen" i Fordelszonen. 

Panasonic Lumix DC-S5

I testen tjekker vi blandt andet ergonomi og betjening, og i vores store pointskema kan du se, hvilke kameraer der er bedst i forskellige kategorier.

© Digital FOTO

Disse kameraer er med i testen

Canon EOS RP

Nikon Z 5

Panasonic Lumix DC-S5

Sigma fp

Sony A7C

Du kan læse hele testen i Digital FOTO nr. 3/2021, hvor vi giver point i en lang række underkategorier, så du blandt andet nemt kan se, hvilket kamera der har den bedste søger eller øjefokus.

>Læs også: Derfor er et full-frame-kamera bedst

Vinderen af testen bliver automatisk nomineret til Årets kamera 2021, som vi kårer sidst på året. Her bliver de andre nominerede vinderne af kommende kameratest.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...