Smartphone på skrivebord med YouTube-logo

Det er slet ikke spor kompliceret at uploade en video til YouTube. I artiklen her viser vi, hvordan du kommer i gang. 

© Shutterstock

Sådan viser du dine videoer frem på YouTube

Det er en hel del sjovere at lave videoer, hvis man kan dele dem med venner, familiemedlemmer og andre interesserede, og det kan du gøre let og hurtigt på YouTube. Se hvordan herunder.

11. marts 2020 af Sarah Marie Winter

Du har helt sikkert prøvet at gå på YouTube for at finde den dér virkelig gode sang, der blev spillet i radioen, men har du overvejet selv at bruge platformen til at dele dine egne videoer?

Hvis du aldrig har prøvet at uploade en video til YouTube, kan det måske virke lidt uoverskueligt, men det er faktisk både let og hurtigt. 

Først skal du oprette en bruger. 

Hvis du allerede har én, kan du springe trin 1 over og gå til trin 2. 

> Læs også: Optag video med dit spejlrefleks- eller systemkamera

Trin 1: Opret dig som bruger på YouTube

Klik på knappen oppe i højre hjørne med teksten 'Log ind'. Hvis du har en Google-konto, kan du logge ind på YouTube med de samme oplysninger, og ellers skal du trykke på 'Create account' nederst i vinduet.

> Læs også: Sådan laver du en timelapse-video

Trin 2: Upload din video på YouTube

Når du er logget ind på YouTube, klikker du på din konto og vælger "Opret en kanal". Herefter kan du vælge, om du vil oprette kanalen i samme navn og med samme billede, som du har oprettet din Google-konto i, eller om du vil vælge en ny identitet på YouTube.

Nu kan du udfylde en beskrivelse af din YouTube-kanal og tilføje links til fx hjemmeside, Facebook- og Instagram-profil, men du kan også bare klikke 'Konfigurer senere'. 

Tryk så på den blå knap i midten af siden, hvor der står 'Upload video'. Klik på 'Vælg fil', eller træk videoen fra en mappe på computeren, og slip den over vinduet. 

> Læs også: Det betyder videofilernes navne

Trin 3: Beskriv din YouTube-video

Nu kan du indtaste en titel og en beskrivelse, samt vælge det miniaturebillede, der bliver vist på YouTube sammen med din videos titel.

Til sidst kan du vælge, om videoen skal være offentlig, skjult eller privat på YouTube. Dette er fx smart, hvis det er videoer fra ferier eller familiesammenkomster, som du ikke er interesseret i, at alle på YouTube skal kunne tilgå. 

> Læs også: Her er de bedste programmer til videoredigering

Far, fotograf og YouTube-fænomen

I Digital FOTO nr. 4/2020 har vi snakket med amerikanske Jordan Matter, der er alt andet end en almindelig fotograf. 

Han fotograferer nemlig cirkusakrobater og sportsstjerner i vilde positurer midt på gaden – og han gør det for øjnene af sine 3,5 millioner YouTube-abonnenter.

I interviewet fortæller den energiske fotograf blandt andet om, hvordan han pludselig blev en sensation på YouTube, og hvordan han får knivskarpe portrætter på få minutter.

Er du endnu ikke abonnent, kan du lige nu få to numre af Digital FOTO og et par trådløse in-ear høretelefoner, så du er klar til at redigere video, for kun 108 kr. inklusiv porto.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...