Den nye udgave af Luminar har et særligt fokus på, at fotoredigering skal være for alle, og det skal være nemt og hurtigt.

© Luminar

Luminar AI gør det hurtigere og nemmere at redigere flotte fotos

Den nye applikation fra Luminar bygger på kunstig intelligens, hvilket skaber hurtigere resultater, når du redigerer billeder. En række smarte skydeknapper skal bl.a gøre det nemmere at redigere portrætter og landskaber. Luminar AI forventes at udkomme i julen 2020.

3. september 2020 af Christian Trant

Ny udgave af Luminar kommer til jul 

Luminar AI er en ny applikation til billedredigering, som er annonceret til at komme i julen 2020. Programmet bygger udelukkende på kunstig intelligens, og hele redigeringen foregår ved hjælp af skydeknapper.

Luminar AI finder selv de relevante steder at redigere, og du vælger i hvilken grad, effekterne skal tage fat.

Derfor henvender Luminar AI sig til personer, der let vil have endnu flottere billeder, og som ikke ønsker at nørde ned i detaljen manuelt.


Skab flottere portrætter lynhurtigt

Det bliver ifølge producenten især nemt at redigere portrætter med funktionerne Body AI og Face AI, som blandt andet kan korrigere hudtoner. 

Med værktøjet Iris AI bliver det også let at skabe liv i øjnene hos den fotograferede. Luminar AI identificerer selv øjnene på dit motiv, og du vælger i hvilken grad, øjnene skal have mere liv og tage ekstra farve.

Skydeknappen Skin AI skulle gøre det nemt og hurtigt at fjerne urenheder i huden. Det er Luminar AI, som selv identificerer områder i billedet, hvor der er hud. Herefter trækker du i skydeknappen mod højre, indtil du er tilfreds med resultatet.

> Læs også: Begynderens guide til portrætter

Luminar AI til portrætter

Luminar AI bliver meget brugervenligt. Du trækker i skydeknappen og vælger i hvilken grad, billedet skal manipuleres.

© Luminar AI

Gør dine landskabsbilleder mere dramatiske

Luminar AI kommer også med en række specifikke værktøjer, der gør det nemmere at redigere dine landskabsbilleder.

Det bliver bl.a. meget lettere at redigere himlen i dine landskabsfotos mere intens og blå med Sky Enhancer og Atmosphere AI. Begge værktøjer skulle hjælpe til med at skabe en mere detaljerig himmel, men funktionerne trækker også flere detaljer frem i fx overeksponerede skyer.

Står himlen ikke til at redde, kan du også bruge værktøjet Sky AI, hvor det er muligt at lave en helt ny himmel på ganske få sekunder.

Luminar AI identificerer selv, hvor den nye himmel skal lægges på billedet, og bagefter styrer du, hvordan den bedst komplimenterer det originale landskab.

Det bliver også muligt at gøre dine billeder af solnedgangen mere dramatiske med værktøjet Golden Hour. Ved hjælp af en skydeknap kan du gøre de gule, orange og røde farver mere intense.

> Læs også: 5 tips der giver dig flottere billeder af solnedgangen

Luminar AI skydeknap til landskaber

Med Luminar AI kommer redigeringen til at gå hurtigt, men du er ikke herre over redigeringen af de enkelte detaljer i billedet.

© Luminar AI

Færdige skabeloner skaber resultater med det samme

Gennem færdige skabeloner bliver det også muligt at kickstarte redigeringen, så du opnår resultater hurtigere.

Funktionen Templates genkender dele af billedet ud fra både motiv, men også farver. Herefter kommer programmet med sit bud på, hvordan billedet bliver flottere.

Templates er mere end blot en række forskellige filtre, da Luminar finder enkeltstående detaljer i billedet og sørger for, at de får mere karakter.

Her er det igen kunstig intelligens, der gør arbejdet, og du vælger den skabelon, der passer bedst.

> Læs også: Store nyheder i Photoshop og Lightroom

Luminar AI udkommer som en applikation, men også som et plug-in til både Windows og macOS i julen 2020. 

Få redigeringsprogrammet Skylum Photolemur helt gratis 

Hvis Luminar AI lyder som noget for dig, kan du passende starte ud med at prøve Photolemur 3 helt gratis. Photolemur 3 bruger også kunstig intelligens, og programmet er yderst brugervenligt.

Du får Photolemur 3 som abonnent på Digital FOTO, og programmet er ideelt, hvis du gerne vil forenkle din billedredigering.

Programmet analyserer dine billeder og retter lys, farver og meget andet. Alt du skal gøre, er at åbne billedet.

Så snart du åbner et billede i programmet, går det i gang med at analysere en lang række billeddetaljer, og efter nogle sekunder er farver, kontrast, lys og mange andre ting forbedret.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...