Mand redigerer billede i billedbehandlingsprogram.

Glimpse udspringer af billedbehandlings-programmet Gimp, men interne stridigheder om navnet har gjort, at det originale program nu deles i to.

© Shutterstock

Rediger dine billeder gratis i Glimpse

Glimpse er et gratis billedbehandlingsprogram, som du kan hente helt gratis. Du genkender måske programmet fra tidligere, da det udspringer af Gimp.

4. maj 2020 af Christian Trant

Glimpse udspringer af Gimp

Glimpse udspringer af det originale billedbehandlingsprogram Gimp, men det var tilsyneladende interne uenigheder, der var skyld i, at du nu kan redigere din billeder i Glimpse. 

Uenighederne bestod i, hvorvidt man skulle fortsætte under navnet Gimp, da det kan give negative associationer hos nogle. Det resulterede i, at holdet bag har delt sig i to. 

> Læs også: Sådan fjerner du uønskede detaljer i dine billeder

Gammelt fotografi af kvinde

Glimpse giver dig mulighed for at friske gamle billeder op, så de får nye og bedre farver.

© Shutterstock

Glimpse fungerer til Windows og Linux

Det er kun muligt at hente billedbehandlingsprogrammet, hvis styresystemet på din computer er Windows eller Linux. Det udelukker derfor en del Mac-brugere.

Der arbejdes på, at Glimpse i fremtiden også kan benyttes på de forskellige Mac-styresystemer.  

Sværger du til Windows eller Linux, så kan du hente Glimpse gratis til din computer, og nyde godt af, at programmet er oversat til mange sprog - herunder dansk.

> Læs også: 5 gratis apps du skal bruge til at redigere dine billeder på mobilen

Glimpse minder om Photoshop

Hvis du åbner Glimpse for første gang, så vil du måske bemærke, at programmet tilbyder mange af de samme funktioner som Adobe Photoshop. 

Det er da også det gratis-billedbehandlingsprogram, som kommer tættest på Photoshops mange muligheder. 

Du skal dog være opmærksom på, at brugerfladen er markant anderledes end i Photoshop, så det kræver tilvænning, hvis du er vant til at navigere rundt i Photoshop.  

> Læs også: Fire gratis programmer til billedbehandling

Kamera og computer med redigeringsprogram.

Glimpse gør det muligt at fjerne uønskede objekter fra dine billeder, så billedet kun viser det, du ønsker. 

© Shutterstock

Glimpse har mange nyttige værktøjer

Det handler om at finde et billedbehandlingsprogram, som matcher ens behov. Glimpse tilbyder i den forbindelse et væld af muligheder, som dækker de fleste fotoentusiasters behov.

Særlig relevant er det, at programmet giver dig muligheden for at fjerne uønskede objekter fra dine billeder. Herudover kan du bruge programmet til at give sort-hvid-billeder farve. 

Glimpse giver desuden muligheden for at restaurere beskadigede billeder, såsom dine gamle familiefotos, som måske har mistet farven. 

> Læs også: Retouchering: Sådan fjerner du urenheder i dit portrætfoto

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...