Selfie til Oscar-uddeling 2014

Billedet af kendisserne fra Oscar-uddelingen i 2014 er blevet delt mere end tre mio. gange på Twitter.

Flashback: Selfie slog alle rekorder

Denne selfie lagde Twitter ned i hele 20 minutter i 2014. Billedet kom på Time Magazine's liste over 100 mest betydningsfulde billeder i tiden - her kan du læse historien bag.

11. maj 2018

Oscar-uddelingen har gennem tiden skabt mange mindeværdige øjeblikke. 

Mange husker fx den italienske instruktør Roberto Benigni, der kravlede op over stolerækkerne i glæde, eller Halle Berrys stærke tale, da hun som den første afroamerikanske kvinde vandt for “Bedste skuespillerinde”.

Også i 2014 kom et mindeværdigt øjeblik. Men det var et lidt andet et af slagsen end de klassiske lange taler og glædesudbrud. Det var til gengæld et, der i den grad cementerede nye digitale tider.

Midt under uddelingen af statuetterne kunne man nemlig opleve værten Ellen DeGeneres bevæge sig ned blandt publikum og genne en række kendte skuespillere sammen til en fællesselfie.

Fra venstre på bagerste række ser man Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong’o og Angelina Jolie kæmpe om pladsen, mens det forrest fra venstre er Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Ellen DeGeneres, Bradley Cooper, som holder telefonen, og Peter Nyong’o Jr, der maste hovederne sammen for at blive foreviget.

Læs også: Sådan tager du den bedste selfie

Retweets i millionvis

Billedet i sig selv er ikke specielt spektakulært, ud over de mange kendisser. Men det, der gjorde billedet så enestående og fik Time Magazine til at sætte det på listen over de 100 mest betydningsfulde billeder gennem tiden, var, hvad der skete efterfølgende.

Ellen DeGeneres lagde nemlig billedet på det sociale medie Twitter. Og så gik internettet amok. Inden for en halv time var billedet blevet delt 779.295 gange. Det var rekord og lagde Twitter ned i 20 minutter. Ved tv-udsendelsens afslutning var tallet over to mio., og i dag er det blevet retweetet over 3,4 mio. gange.

Samtidig var billedet en god reklame for Samsung, hvis mobiltelefon blev brugt til at tage fotoet. Om det var planlagt, er usikkert, men firmaet har erkendt, at reklameværdien på billedet kan være oppe omkring en mia. dollars.

Du kan se Time Magazine's liste "The Most Influential Images of All Time" her.

> Her har vi samlet billeder fra hele verden i smukke gallerier, hvor du kan blive inspireret og fascineret af andre fotografers arbejde

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...