3 Skarpe tips til modlys

I artiklen fra Digital FOTO herunder får du 12 tips til at fotografere i modlys.

3 skarpe tips til at fotografere i modlys

Modlys kan både være en fjende og en ven. Mange undgår modlys, men i virkeligheden er der mange spændende motiver, som kan få et ekstra twist, hvis du lærer at mestre det.

4. juli 2016

1. Smukke silhuettter 

Bruger du modlyset til at lave flotte silhuetfotos, så er det absolut vigtigste, at motivet går fri af baggrunden.

Sørg for at bruge kameraets funktion til spotmåling, da du ellers risikerer at få en baggrund, som overeksponerer.

Skal der mere dramatik i billedet, så kan du med fordel bruge et vidvinkelobjektiv.

2. Få kontrol over lyset 

Du får de bedste arbejdsbetingelser om aftenen og morgenen. Her står solen lavere, og lyset er svagere end midt på dagen.

Begge dele giver dig et blødt og lækkert lys, så det bliver lettere at undgå udbrændte billeder. Af samme grund taler mange fotografer om den “gyldne time”.

3. Udnyt skyggerne 

Et modlysbillede kan godt blive en hård silhuet uden detaljer, men vil du have det bedste af begge verdener, kan du med fordel kaste lys tilbage på dit motiv.

Det giver portrætter en flot, ekstra dimension og er ganske billigt at lave.

Et stort stykke papir er den billigste måde, men vi anbefaler en reflektor. Sådan en kan erhverves for nogle få hundrede kroner.

Har du et eller flere eksterne, fjernstyrede flash, så giver det dig ekstra muligheder – både for at få lys tilbage på motivet, men også til at få en silhuet fri af baggrunden. Med en velplaceret blitz er det muligt.

I artiklen fra det seneste nummer af Digital FOTO, du som abonnent kan downloade her, får du 12 tips til at fotografere i modlys.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...