Nikon COOLPIX P7100

Her er et entusiastkamera med vidvinkel, som nemt kan ligge i en stor lomme. Men selve kameratypen er hårdt presset af konkurrenterne blandt både systemkameraer og spejlrefleks.

27. januar 2012

Da Nikon i september 2010 præsenterede forgængeren COOLPIX P7000, var det tydeligt, at de var inspirerede af Canons populære G-serie. Nu står COOLPIX P7100 klar til at overtage pladsen. Her er lcd-skærmen på 3,0 tommer tilmed i stand til at vippe op og ned, men den drejer ikke helt frit, som den gør hos fx Canon PowerShot G12. Det betyder i praksis, at man man kan se skærmen på P7100 ved anderledes vinkler i bredformat, men ikke i højformat. Dertil kræves nemlig, at skærmen kan drejes i alle retninger. Den anden store ændring i forhold til P7000 er et nyt indstillingshjul på fronten, men ellers er der ikke sket meget. Sensor, objektiv og billedprocessor går igen, og derfor kan man stadig ikke lave videooptagelser i Full HD. P7100 har stort set identiske specifikationer og samme pris som Canon G12. Nikons stærkeste kort er, ud over den større skærm, at objektivet dækker brændvidden 28-200 mm, hvor Canon kun klarer 28-140 mm.

Bedømmelse 82%

Læs mere Læs HELE testen i Digital Foto nr. 2

Bestil DIGITAL FOTO

Konklusion:

P7100 er dejligt kompakt og tyndt nok til at ligge i en stor lomme. Sammenlignet med Canon G12 har det mere zoom og en større lcd-skærm. Kameraet har en nogenlunde billedkvalitet, men det er alt for besværligt at indstille med ulogiske knapper. Man får mere for pengene ved at vælge et spejlreflekskamera i samme prisklasse.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...