Test af Sony Cyber-shot DSC-RX100

Flere producenter har lanceret kompaktkameraer med stor sensor. Sonys første bud i denne klasse har lysstærk optik og sætter en ny standard, når det gælder kompakt design. Læs meget mere om Sony Cyber-shot DSC-RX100 her.

1. november 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om Sony Cyber-shot DSC-RX100.

Sonys nyeste topmodel, når det gælder kompaktkameraer, er interessant af flere grunde. Det første, som imponerer, er kameraets minimalistiske design, hvor hus og knapper er skabt i metal. Cyber-shot DSC-RX100 er et flot og eksklusivt kamera, som meget få af konkurrenterne æstetisk kan matche. Under motorhjelmen finder man desuden en nydesignet cmos-sensor, der måler 13,2 x 8,8 mm, hvilket er fire gange så meget som en normal sensor i et kompaktkamera. Nikons 1-serie har en billedchip i tilsvarende størrelse. Vi er dog et godt stykke fra den sensorstørrelse, som man fx finder i PowerShot G1 X, hvor billedchippen måler 18,7 x 14,0 mm.

Også kameraets Carl Zeiss-objektiv, som har en maksimal blænde på F1.8, er imponerende. I samarbejde med den store billedsensor giver blænde F1.8 rig mulighed for at tage billeder med lav dybdeskarphed. Dog kan man kun benytte blænde F1.8 ved 28 mm, da blænden allerede falder til F3.0 ved 35 mm og F4.9 ved 100 mm. Derfor kan man desværre ikke udnytte den store blænde og den lave dybdeskarphed ved portrætter. Kameraets 3,6x optisk zoom dækker området 28-100 mm, hvilket sikrer, at man kan tage fine billeder af landskaber og arkitektur samt fornuftige portrætter med brændvidder på mellem 50 og 100 mm.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...