Sony-systemkamera

De bedste systemkameraer fra Sony

Vi giver dig overblik over de bedste kameraer med udskiftelig optik fra Sony. Vi har testet alle kameraerne og opdelt dem efter pris.

Sony har vokset sig til at blive en af de store producenter af systemkameraer, siden de lancerede deres første spejlløse systemkameraer i 2010.

I dag har Sony kameraer til både begyndere, entusiaster og professionelle på programmet, og der er et bredt udvalg af objektiver fra både Sony og andre producenter at vælge mellem til Sonys E-fatning.

>Læs også: Sådan vælger du det rigtige objektiv

Tidligere lavede Sony også spejlreflekskameraer og såkaldte SLT-kameraer, som er en særlig afart af spejlreflekskameraet. Det sidste af denne type kamera blev dog lanceret i 2016, og siden da har Sony udelukkende lanceret spejlløse systemkameraer. Ligesom på spejlreflekskameraer kan man skifte optik på de spejlløse kameraer, som har nogle fordele i forhold til spejlrefleks, når det gælder fx autofokus.

Hvad er Sony Alpha?

Alfa-tegn på et Sony-kamera.

Sonys kameraer med udskiftelig optik har det græske bogstav alfa som symbol.

Sony har kaldt deres kameraer med udskiftelig optik for Alpha, siden deres første spejlreflekskamera kom i 2006. Serien kaldes også blot A eller α. Sony overtog spejlrefleksdivisionen fra Konica Minolta, og derfor brugte kameraerne samme A-fatning som Minoltas spejlreflekskameraer.

Da Sony lavede deres første spejlløse systemkameraer, var det dog med en ny E-fatning, så objektiverne til de spejlløse kameraer indeholder et E i navnet. Sony laver spejlløse kameraer med sensorstørrelser i både APS-C-format og i det større full-frame-format.

>Læs også: Skal jeg vælge system- eller spejlreflekskamera?

Objektiver, der passer til APS-C, hedder E, og objektiver, der passer til full-frame, hedder FE. Fatningen er dog den samme, så du kan godt bruge et E-objektiv på et Sony-kamera med full-frame-sensor. Det er dog i reduceret opløsning og med en brændviddeforlængelse på 1,5x, så 100 mm svarer til 150 mm. Du kan også bruge FE-objektiver på et APS-C-kamera, hvor du dog også får en brændviddeforlængelse på 1,5x.

Kameraerne med APS-C-sensorer har fire cifre efter A’et, fx A6400, mens full-frame-kameraer har ét ciffer, fx A7 IV. Lidt forvirrende bruger Sony i øvrigt flere betegnelser om det samme kamera. Sony A7R V omtales således også som Sony ILCE-7RM5.

>Læs også: Sådan bruger du ISO-indstillingerne

Herunder kan du se de bedste Sony-systemkameraer og læse vores test af de enkelte modeller.

Sony A6600

Sony A6600
© Sony

Flagskibet blandt Sonys systemkameraer med APS-C-sensor har indbygget billedstabilisering på billedchippen og en stærk autofokus med øjeregistrering for både dyr og mennesker.

Specifikationer – Sony A6600

Opløsning: 24,0 mio. pixels

Optagehastighed: 11 billeder/sekund

Sensortype: APS-C

Pris: 9750 kroner

>Læs den fulde anmeldelse af Sony A6600 her.

Sony A7C

A7C
© Sony

Kameraet er et af de mindste på markedet med en stor full-frame-sensor, og der er alligevel blevet plads til en elektronisk søger.

Specifikationer – Sony A7C

Opløsning: 24,0 mio. pixels

Optagehastighed: 10 billeder/sekund

Sensortype: Full-frame

Pris: 13.695 kroner

>Læs den fulde anmeldelse af Sony A7C her.

Sony A7 IV

Sony A7 IV
© Sony

Full-frame-kameraet her har en stærk autofokus, der blandt andet kan finde fugleøjne. Billedkvaliteten er høj med masser af detaljer.

Specifikationer – Sony A7 IV

Opløsning: 32,7 mio. pixels

Optagehastighed: 10 billeder/sekund

Sensortype: Full-frame

Pris: 21.130 kroner

>Læs den fulde anmeldelse af Sony A7 IV her.

Sony A7R V

Sony A7R V
© Sony

Her er ekstremt høj opløsning og en autofokus, der kan genkende insekter og sørger for at holde skarpheden på dem. Billedkvaliteten er noget af det bedste, vi har set fra et full-frame-kamera. 

Specifikationer – Sony A7R V

Opløsning: 60,2 mio. pixels

Optagehastighed: 10 billeder/sekund

Sensortype: Full-frame

Pris: 34.995 kroner

>Læs den fulde anmeldelse af Sony A7R V her.

Sony A1

Sony A1
© Sony

Topmodellen blandt Sonys systemkameraer kan tage hele 30 billeder i sekundet, opløsningen er høj, og billedkvaliteten er forrygende.

Specifikationer – Sony A1

Opløsning: 49,8 mio. pixels

Optagehastighed: 30 billeder/sekund

Sensortype: Full-frame

Pris: 56.899 kroner

>Læs den fulde anmeldelse af Sony A1 her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...