Nye opdateringer til Adobe Lightroom

Sådan ser Lightrooms nye panel 'Profiler' ud. Det nye panel skulle gerne hjælpe dig til at spare tid på redigeringen. 

© Adobe

Spændende opdateringer til Adobe Photoshop Lightroom

Både Lightroom Classic CC, Lightroom CC og Adobe Camera Raw har fået en overhaling, og opdateringerne byder bl.a. på nye farveprofiler, displayprofiler og printerprofiler.

4. april 2018 af Sarah Marie Winther

Adobe har i dag lanceret en omfattende opdatering af de tre programmer Lightroom Classic CC, Lightroom CC og Camera Raw.

Opdateringen indeholder bl.a. seks nye Adobe Raw-profiler, over 40 nye Creative-profiler, en ny profil-browser, og en håndfuld nye features og forbedringer af eksisterende features.

Funktionen, der før hed Camera Profiles, er nu blevet omdøbt til Profiles, og hele panelet er blevet flyttet, så det er lettere for brugerne at finde.

I Adobe Camera Raw og Lightroom Classic CC, lå funktionen før under fanen Camera Calibration, men nu er den blevet rykket op til fanen Basics. I Lightroom CC er den blevet rykket op i toppen af redigeringspanelet.

Adobe har også flyttet den populære funktion dehaze til Basics-panelet.

> Læs flere nyheder og tips til Photoshop Lightroom her

kreative profiler i Lightroom

Med de nye kreative profiler i Lightroom er det blevet endnu lettere at arbejde med Lightroom. Her er tre eksempler på sort-hvide profiler, som du kan få med et enkelt klik. 

© Adobe

Nye kreative profiler i Lightroom

Ifølge Adobe bliver billedbehandling nu hurtigere og nemmere, idet du fremover vil kunne tilføre dine billeder en af de over 40 forskellige Creative profiles, samt skrue op og ned for effekten med en skydeknap. 

Profilerne er opdelt efter genrerne Artistic, Modern, Vintage og Blach & White. De kan både bruges på raw-billeder og jpeg-billeder.

Derudover har Adobe arbejdet med nogle af de mest populære skabere af Lightroom Presets for at lave en håndfuld tredjepartsprofiler, og nogle af dem er allerede tilgængelige. 

Det er bl.a. fotograferne Brian Matiash, Jared Platt og Matt Kloskowski, der står bag profilerne. Du kan læse mere om opdateringerne på Adobe's blog

I videoen herunder viser Adobe, hvordan du bruger profilerne i Lightroom:

Camera Raw får også nye profiler

Desuden får brugere af Adobe Camera Raw nu seks nye profiler at arbejde med. Hvor der tidligere kun var en standardprofil, kan man nu vælge mellem profilerne Color, Monochrome, Landscape, Neutral, Portrait og Vivid.

Meningen med profilerne er, at fotografer kan få et sammenhængende udtryk i deres billeder, uanset hvilket kamera, de har brugt.

Her på redaktionen glæder vi os til at teste de nye funktioner af, og du kan snart læse mere om de nye opdateringer her på siden. 

> Vil du have helt styr på Lightroom? Så kan du få vores spritnye kursusbog med 100 tips og kurser til Lightroom, Photoshop og Elements med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner. Se tilbuddet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...