Vinterens fugle

Vinteren er godt i gang på den nordlige halvkugle, og der er ikke mange lyse timer. Alligevel er der som naturfotograf masser at kaste sig over. Mange fugle overvintrer nemlig her, og jagten på føde gør det lettere at lokke dem frem.

21. januar 2015

Fuglefotos er en af de discipliner indenfor naturfotografering, som har flest tilhængere – og det er ikke uden grund. Det er fx generelt nemmere at komme på skudhold af fuglene end de vilde dyr, og så er der mange flere af dem.

Vinteren er en rigtig god årstid til fuglefotografering, for her har de ikke travlt med parring og fodring af ungerne. Selv om nogle fugle er taget på træk til varmere himmelstrøg, er der stadig rigtig mange fugle, som holder vinterkulden ud. De samles, hvor der er mad at finde, og det gør det meget lettere for os som fotografer, end når fugle skal skydes om sommeren. Enten kan vi finde naturlige fødepladser, eller også kan vi selv fodre fuglene, og på den måde lokke dem til.

Det er bare om at komme i gang, mens det stadig er vinter, og her får du nogle flere tips til, hvordan du får rigtig flotte fuglebilleder i kassen. Både i forhold til valg af udstyr og de rigtige kameraindstillinger.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...